Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nem tudom lenyelni a gyógyszer...

Nem tudom lenyelni a gyógyszert. Miért?

Figyelt kérdés
Tudom nagyon gáz,de nem tudom lenyelni a gyógyszert.Kivéve a kapszulásat vagy a nagyon picikéket, de azt is nehezen.17 éves vagyok és egyszerűen nem megy.Mindig úgy érzem,hogy "megakad" vagy nem fog lemenni és nem merem.Ez már elég kellemetlen,hogy suliba vagy máshol nem tudok bevenni gyógyszert csak ha elrágom. (Otthon felolvasztom) Most szednem kellene gyógyszert,kapszulásat, de nagyon nagy és nem tudom, hogy fog menni.Valakinek van valami jó tanácsa,hogy tudnám ezt leküzdeni?
2009. máj. 19. 17:32
 1/5 anonim ***** válasza:
vízzel sem tudod lenyelni?? Nekem se megy simán vagyis régen ment de vami miatt mostmár nem úgyhogy nyelvemre szoktam tenni és sok vízet iszok közbe szinte véletlen lenyelem.Nem tusom neked így megy e. Ha nem akkor sajnos nincs jobb ötletem
2009. máj. 19. 17:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Kapd be, csukd be egy pillanatra a szádat, majd kezdj el inni. És ne gondolj arra, hogy valami van a szádban, csak úgy csinálj, mintha csak vizet innál.

Szétrágni nagyon-nagyon nem jó ötlet... :S

Én szerencsés vagyok ezek szerint, mert víz nélkül is le tudom nyelni.

2009. máj. 19. 17:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Próbáltam már nem figyelni rá meg sok-sok folyadékkal de nem megy :/
2009. máj. 19. 17:44
 4/5 anonim ***** válasza:
ááá, egy sorstárs. én 19 vagyok(lány) és nekem se megy. általában fél órát szemezek a tablettával és a pohár vízzel, és az első kettő tuti megakad és kiköhögöm. a családom már előre fél ha tablettát kell bevennem, mert egyszer tuti megfulladok. én úgy oldom meg, h nem szedek gyógyszert, igaz ritkán avgyok beteg, de ha nagyon kell és lehet por formájút kérek. én azt szoktam, h bekapom, jól hátra, ahol már nyelési ingered van tőle, gyorsan rá egy csomó korty vizet, megállás nélkül. és akkor lemegy a vízzel. vagy egy nagy kortyot iszok rá, várok egy picit, felkészülés, nagy nyelés. remélem menni fog!
2009. máj. 19. 19:58
 5/5 A kérdező kommentje:
:D Hát igen.. Én is mindig kihúzom magam belőle,de most a pattanások és hegek ellen kell szednem és csak kapszulás (elég nagy) amit még olvasztani meg rágni se bírok.Pedig muszáj szednem és tökre parázok már tőle.
2009. máj. 19. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!