Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért nem viszi le az Algopyri...

Miért nem viszi le az Algopyrin a lázamat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Én ezt nem értem, nekem mindig bevált. 38,6 volt a lázam, ezért 10:40-kor bevettem egy algopyrint, ezt követő 1 órában lehúzta 37,6-ra, fél óra múlva ismét 38. 1 órája ismét bevettem 1-et, de még mindig 38 :S

Mit javasoltok, próbáljak egy hűtőfürdőt? Annyira nem vészes egyébként így ülve, szóval annyira nem vagyok rosszul már, reggel hánytam is 2x, de a gyógyszereket nem hánytam ki.

2011. dec. 20. 13:26
1 2
 11/19 bánomisén ***** válasza:

14:59

Az Algopyrin láz- és fájdalomcsillapító, jóval próbálkozott a kérdező.

2011. dec. 20. 15:14
 12/19 anonim ***** válasza:
Ha nagyon felmenne a lázad kérj meg valakit, hogy csináljon neked priznict vagy hűtőfürdő. A lábadnál kell kezdeni ideális hőmérséklettel és egyre hűtöd.
2011. dec. 20. 15:16
 13/19 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy tényleg hűtőfürdő vagy priznic lesz, már 38,9, pedig egy órája vettem be az algopyrint :( Akkor volt 38,6.
2011. dec. 20. 19:03
 14/19 A kérdező kommentje:

Akkor is lehet priznicelni, ha minden ízületem és végtagom fáj?

Nehogy még rosszabb legyen.

2011. dec. 20. 19:06
 15/19 anonim ***** válasza:
Gondolom a láz miatt fájnak az izületeid, nem? Akkor lehet, de próbálkozz inkább hűtőfürdővel akkor.
2011. dec. 20. 19:10
 16/19 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom. Tegnap még este 37,2 volt, akkor nem volt lázam, de már fájt mindenem. Reggel mikor elmentem az orvoshoz, akkor is ugye a tegnapi mért hőt mondtam, de mikor hazaértem akkor már 38,6 volt. Na ez azóta nem akar 37 alá menni, pedig velem ilyen nem volt, 1 algopyrin szépen lehúzta mindig, most meg már a 4. vettem be. Várok még egy órát, hogy hasson, meg bevettem az esti antibiotikumomat, ha nem hat, akkor hűtőfürdő.
2011. dec. 20. 19:25
 17/19 bánomisén ***** válasza:
A láztól fájnak az izületek, ha magas, akkor priznicelj. Még kicsi babákat is priznicelnek, amikor nagyon magas lázuk van és más nem segít.
2011. dec. 20. 22:14
 18/19 anonim ***** válasza:
A spanyol inkvizició priznice kiment a divatból. Lázat csak akkor kell csillapítani, ha lázgörcsre hajlamos vagy, vagy epilepsziás. Zuhanyozz le langyos vízzel, szép lassan törülközz meg, így hűlsz közben annyit, amennyit kínok nélkül elviselsz, néhány korty hűvös víz 10-15 percenként, ágynyugalomra van szükséged és kész.
2011. dec. 20. 23:46
 19/19 A kérdező kommentje:

Hogy hajlamos vagyok-e rá azt nem tudom :)

Tegnap 4 szem algopyrin levitte 37,3-ra és tudtam aludni, most reggel pedig 36,4 :)

Mostmár csak megmaradok :D

2011. dec. 21. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!