Hogyan élhetek el 90 évig?
Figyelt kérdés
Nem volt rákos megbetegedés a családunkban, egyik papám viszont szívbeteg, a másik pedig cukorbeteg, de jól tartják magukat. Étrendel mind2-t meglehet előzni. Kérlek titeket osszátok meg nekem, hogy élhetek el 80-90 évig.2011. dec. 15. 21:02
11/19 anonim válasza:
Utolsó! Meg a II-es típusú is. Legalább 20 példát tudnék felsorolni az ismeretségi körömből. Olyanokét, akik nem kövérek, ismerem az étkezési szokásaikat. Mindezek ellenére bizony idősebb korukban cukorbetegek ettek.
12/19 anonim válasza:
Akkor se a gének miatt, a II.-es típusú úgy alakul ki, hogy a szervezet hasnyálmirigyét leterhelik és egy idő múlva már nem tetszik neki, így nem műkődik teljesen jól.
13/19 anonim válasza:
Ez nem kívánság műsor! Ha annyit adott a sors, megéred. Hogy érdemes e? az már egy másik dolog. Elég sok embert ismerek, akik 85 éves korra, már minden baja van. Betegen meg minek. Bizony a gének is bele szólnak. Most hány éves vagy?
14/19 A kérdező kommentje:
14
2011. dec. 18. 19:51
15/19 anonim válasza:
Legnagyobb százalékban az egészség nem a génektől függ... Ezt nem az ujjamból szoptam, mielőtt vitát indítana valaki, hanem a WHO mondja. A számokra csak kb emlékszem de ha kutakodsz kicsit, akkor megtalálod hamar. Nagyságrendileg a legfontosabb az életmód (40 százalék felett) utána jött a környezeti tényezők (30 valahány százalék) csak ezután jöttek a gének, ami 21% ha jól emlékszem, az egészségügyi ellátás, pedig mindössze 4% volt talán. Így könnyen látható, hogy a gének nem minden :). Amit előtted írtak azok kb jók voltak de összefoglalva: ne bagózz, ne drogozz, ne igyál nagy mennyiségű alkoholt, rendszeresen mozogj(lehetőleg ússz), táplálkozz egészségesen(nem zsrímeneteset jelent), és a stresszt is kerüld. Elnézést az ismétlésért mert tudom ezek nagyrészt már voltak de jobb tudatosítani. Egyébként meg gratulálok, hogy ilyen hamar beláttad az egészségmegőrzés fontosságát, 14 évesen ez nagyon ritka csak így tovább.
16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2011. dec. 18. 21:15
17/19 anonim válasza:
miért akarsz ebben a mocskos korrupt büdös világban 90 évig élni?
18/19 anonim válasza:
napi 1 dl vörösbor, 1 gerezd foghagyma, aludttej, és tevékeny élet, tiszta környezetben,m szerető család, Istenfélő élet
19/19 anonim válasza:
élvezd az életet. szerintem ez a titka. úgy értem, ha sportolsz ne azért tedd, mert az egészséges, hanem mert jól esik. Énekelj a zuhany alatt még akkor is ha nem tudsz. Mértékkel, de mondd ki, amit gondolsz, ne nyeld le a haragot, vagy egyéb érzéseket, hanem valamiben add ki, mert pl a szívinfarktus és a rákos megbetegedéseknél is közrejátszik a stressz, a rohanás... idegesség. egyél sok gyümölcsöt, lehetőleg minden nap, halat is egyél, gombát, húsból főleg soványat, ha teheted biciklizz és kirándulj nyáron, és egy kis fizikai munka is kell. de ezek csak gondolatok, mindenesetre a rohanó világ rohanó életmenetet idéz elő, ami hamarabb véget is ér. próbálj meg ott csökkenteni a tempóból ahol csak tudsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!