Mi lenne, ha nem aludnám át az éjszakát, hanem felosztanám egész napra az alvást, utána tanulnék, majd aludnék megint?
Tehát pl 1 óra alvás, 2-3 óra tanulás majd ismét 1 óra alvás. Ez lehetne megoldás, ha nagyon sokat kell tanulnom (fősuli...), de 4-5 óra éjszakai alvástól egész nap fáradt vagyok? Mit tegyek? Alig bírok reggelente felkelni, nincs hétvégém sem, tanulni pedig muszáj. Az egyetlen ami hajt a nap folyamán, hogy hamarosan aludhatok végre, de éjfélig/egyig nagyon sok idő van még...
22L
Az lenne, h olyan lennel mint a mosott s.zar.
Semmi ertelme, aludj normalisan.
ne maradj fent éjjel egyig...
ha kialudnád magad rendesen, beiktatnál legalább napi fél óra sportot, gondosan ügyelnél rá, hogy a vitaminok és a nyomelemek megfelelő mennyiségben kerüljenek a szervezetedbe, akkor sokkal hatékonyabban tudnál tanulni - kevesebb idő alatt többet és maradandóbban megmaradna
én 2 felsőoktatási intézménybe jártam levelezőre, mellette dolgoztam napi 10 órában heti 4 napot - igaz, olyan munkám volt, hogy lehetett bent tanulni az irodában, ha nem kellett fogadnom az ügyfelek hívásait - de azért a legtöbb napom elég zsúfolt volt - tehát tapasztalatból mondom, hogy nem megoldható úgy tanulni, hogy nem alszod ki magad
Hát teljesen felborulna a belső ritmusod és állandóan olyan lennél, mint egy adag mosott szar.
Egyébként az a titka, hogy ki kell pihenni magad. Ha éjfélig-egyig tanulsz mindig, és alig alszol, akkor következő nap csak szenvedni fogsz, nem normálisan tanulni.
Nem sokszor tanultam még este 8 után, és vizsgaidőszakban nem szoktam 8 előtt felkelni, pedig orvosira járok és még csak nem is bukdácsolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!