Volt vagy van valakinek orrpolipja?
Tud valaki többet ezekről?
Két cikket is elolvastam, de szokás szerint csak mégtöbb kérdésem lett.
Kiskorom óta dugul az orrom, fűtésszezonban általában jobban, otthon talán jobban, és éjjel/este a legrosszabb. Napközben nehezített az orrlégzésem, de azért még elviselhető, este viszont nyitott szájjal kell elaludnom, viszont állítólag nem horkolok. Reggelre néha kiszárad a torkom.
A nátháim mindig is elhúzódtak, két-három hétre, újabban pedig hosszú köhögés következik - nem mindig.
Krákogok, néha hátsó garatcsorgásom is van, amit esetenként az orvos is lát.
Lehet ez orrpolip?
Az orrpolipot tényleg szteroidtartalmú tablettás gyógyszerrel kezelik, hátha elkerülik ezzel a műtétet?
Az orvos hagy valamennyi választási lehetőséget, hogy műtétet vagy gyógyszert szeretnél?
Mik a tapasztalataitok?
Orrsövényferdülés vagy orrpolip. Ezt nehezen lehet megmondani, melyik lehet neked, mert mindkettőnek hasonló a tünete. Nekem orrsövényferdülésem van, amit muszáj műteni, mert alig kapok levegőt.
Orrpolip kialakulásánál egy vastag hártya keletkezik, ami eldugítja az orrjáratokat. Ezzel szemben orrsövényferdülésnél, a két orrlyuk közötti csont van elferdülve. Amúgy a youtube-n rákeresel, vannak fent videók lézeres orrpolip műtétről. Elég durva, de mivel altatásban megy, nem érzi a beteg.
Nekem az orvos 1 éve próbálta szteroid tartalmú orrcseppel kezelni a orrsövényferdülésemet, sajnos nem sok haszna volt, így muszáj lesz túlesnem egy beavatkozáson.
Nekem mind a kettő van.Meg is kell műteni mind a kettőt.
Orrpolipot műtéttel távolítják el nem gyógyszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!