Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi lehet ez szerintetek?

Mi lehet ez szerintetek?

Figyelt kérdés
Néhány hónapja meghatározhatatlan időközönként fejfájás jön rám. Előtte 10-15 perccel elkezdek cikk-cakk vonalakat látni vagy ilyen kis pontokat, és jön a görcsös fejfájás. Van amikor úgy kezdődik hogy zsibbad a kezem vagy lábam. A fejfájás pedig általában féloldali, de néha kettő, és ilyen azt veszem észre hogy kerülnöm a hangot és fényt, és egy nyugis helyen kivárni míg vége lesz. Általában néhány óra, esetleg egy nap a fejfájás időtartama. A normál fájdalomcsillapító nem viszi ki teljesen, teljesen az segít ha tudok aludni pár órát, vagy ha tudok néha egy jót aludni. Körülbelül egy éve volt vérvizsgálatom, több is, nem találtak semmi bajt, csak vitamin és folyadékhiányt, és egy másik orvos azt mondta stresszes vagyok ami igaz is, tanulás és itthoni gondok... Na szóval ez mi szerintetek?
2011. nov. 12. 18:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Eléggé migrénnek hangzik, mondjuk a kéz és lábzsibbadás már nem tudom mennyire tartozik bele, nálam ilyen nem szokott lenni.

Szerintem mindenképp menj el neurológushoz, egyrészt, ha esetleg valami mást azzal jó lenne kezdeni valamit, és a neurológus tud adni kifejezett migrésen fejfájásra szánt fájdalomcsillapítót.

2011. nov. 12. 19:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Epilepszia?
2011. nov. 12. 20:45
 3/8 A kérdező kommentje:

Nekem is mondták hogy vitamin és folyadékhiánytól kialakulhat migrén, plusz a szüleim is azok, de mondták azt is lehet a rossz életvitelem miatt is. A zsibbadásról azt mondták nekem lehet a sok ülő munkától, ami igaz is, hisz informatika szakos tanuló vagyok. Azt betudták annak, hisz mikor mozgok a sok ülés után, nagyon hamar elmúlik utána.

Második válaszoló: nem tudom. Epilepsziáról nem volt szó eddig.

2011. nov. 13. 12:08
 4/8 A kérdező kommentje:
Amúgy már régebb óta van ez és a tünetek enyhültek. Próbálok egészséges életmódot folytatni. Eddig nem tettem és ezután jöttek a tünetek, szóval lehet hogy ettől van. És elnézést, rosszul írtam a lábam zsibbad, a kezem nem szokott, és mint írtam már a sok ülőmunkától, és az biztos, mert csak néhány óra ülés után jelentkezik. Amúgy köszi a válaszokat. :)
2011. nov. 13. 12:16
 5/8 A kérdező kommentje:
És annyit még hozzáadnék hogy néha jön a fejfájás, és nem hosszú időre, és nem is erős. Elmúlik attól is ha mozgok, relaxálok, és ha vitamindús ételt italt fogyasztok, meg is tudom előzni.
2011. nov. 13. 12:27
 6/8 A kérdező kommentje:
Az orvos is azért mondta hogy lehet a vitamin és folyadékhiánytól. Bocs hogy ennyit még hozzáírtam, de ezeket mondták nekem, de érdekel a ti véleményetek is.
2011. nov. 13. 12:32
 7/8 A kérdező kommentje:
És egyszer ugyanúgy jöttek a cikk-cakk villanások, utána rá kb. 15 percre a fejfájás, ez akkor migrén? És az lehet stressztől?
2011. nov. 13. 12:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Fless. Mindegyik. Ne drogozz.
2011. dec. 11. 21:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!