Pánikbetegségben szenvedek?
Ez egyértelműen pánikbetegség. Nekem ugyanilyen tüneteim vannak/voltak, csak nekem nem csak a kezem zsibbad, hanem az arcom a mellkasom a hasam is... Tudom, hogy milyen rossz ez, amikor alig kapsz levegőt, és azon gondolkozol, hogy nem kellene-e a mentőket kihívni. De aztán elmúlik. Szerencsére nekem már nagyon rég volt,( lekopogom) és ha elő is akarna jönni akkor meg elterelem a figyelmemet. Szerintem is jót tenne ha valami lélekgyógyászhoz/természetgyógyászhoz elmennél, de ha gyógyszert akar felírni akkor azt semmiképpen se fogadd el. (kivéve ha gyógynövényes.) Én is szedtem ilyeneket mint pl. Nervenpflege. De nekem nem sokat segített... Nálam azért nem jelentkezett már nagyon rég mert nem gondolok rá. Nem kell vele foglalkozni és elmúlik. Tudom, hogy ez nem könnyű, nekem is vagy 1 évbe tellett. Tudom, hogy most mit érezhetsz. Nekem akkoriban egy pokol volt az életem. Nemcsak, hogy pánikrohamaim voltak, hanem még depressziós is. A suliból egy csomószor haza kellett jönnöm, a rohamok miatt. Aztán itthon már megnyugodtam. Amúgy ez lelki eredetű, ha nem mutatott ki semmit se a vérvétel akkor tényleg csakis a gondoltaidban kell keresni a problémát és megfigyelned azokat a helyzeteket amelyekben előjön a pánik, és át kell gondolnod, hogy mi válthatja ki abban a helyzetben. Amit én ajánlani tudok neked, ha előjön a pánik meg a zsibbadás, akkor ha tudsz kezdj el mozogni, sőt ha bírod kezdj el kocogni vagy futni. Nekem ez mindig segített és el is múlt a mozgás hatására a rosszullét. Még a biciklizés is jó. Vagy kezdj el mély lélegzeteket venni, tanuld meg az úgynevezett jógalégzést. Ha úgy érzed, hogy kezdd előtörni belőled a pánik akkor azt még csírájába folytsd el és kezdj el mozogni, lélegezni, másra figyelni...
Amit még ajánlani tudok neked az egy oldal ami a pánikbetegség leküzdésével foglalkozik/ és nekem akkoriban sokat segített: [link]
És ami a legfontosabb! Ne igyál kávét! Az ugyanis felpörget, gyorsul a szívverésed és előhozza a pánikrohamot :S Én már régóta csak pótkávét iszok, mert már két korty kávé is előhozza a pánikrohamomat.
Szerintem ez nem pánikbetegség, csak a szívritmus meglódulás és az abból fakadó tünetek miatt az ember úgy bepánikol, mint ha már haldosna. Ezt ezután "fejleszti" magában, hogy pánik beteg vagyok és előbb-utóbb ezt el is hiszi.
Ez valamiféle idegi szívritmus-zavar, csak nem tudja senki, mitől keletkezik. Lehet akár száz kivizgálás is. Valamikor trimepranolt szoktak adni a ritmus visszaállítására, de szerintem a legmegfelelőbb a helyes, mély lélegzési technika. Jógásoktól, vagy máshol ezt el lehet sajétítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!