Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Magas ez a vérnyomás? Rosszul...

Magas ez a vérnyomás? Rosszul érzem magam tőle!

Figyelt kérdés

sys 127, dia 70, pulzusom pedig 75.

Elég hülyén érzem magam tőle... ÉS már kb 2 napja ilyen magas :S Meg néha lefekvéskor is szokott ilyen lenni...

Máskor alacsonyabb, de nem tudom, hogy kb mennyi, mert csak akkor mérem, amikor úgy érzem, hogy valami nem jó...

16/L

2011. okt. 28. 10:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet. Alszol eleget? De tényleg meg kellene nézetned magad. Ha a szívedre panaszkodsz, annak jobb minél hamarabb utánajárni.
2011. okt. 28. 11:07
 12/18 A kérdező kommentje:

Alvásból sosem elég :)

De általában este 10-5:30-ig alszok. Bár elég rosszul is alszok mostanában.. Múlt héten 1,5 óránként felkeltem, volt, hogy 4 óráig tartott elaludni, vagy reggel 2-3 órával előbb keltem és nem tudtam visszaaludni... (ez volt a mostani éjjel is)

Igazából suli miatt stresszelek, bár nem kéne, mert minden be van osztva és időre mindig megcsinálom amit kell... csak félek, nehogy megbukjak abból a bizonyos tárgyból..

2011. okt. 28. 11:10
 13/18 anonim ***** válasza:
Szüleiddel kellene ezt megbeszélni, nem idegenekkel...sokat segíthetnének ha hagynád! Egyértelmű, hogy idegalapon van ...szólj a szüleidnek és elmúlik..
2011. okt. 28. 11:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Lassan kezd kibontakozni... A diagnózisom a következő: stressz, ennek következtében alvászavar, ennek következtében kimerültség. Hangsúlyozom, nem vagyok orvos.
2011. okt. 28. 11:15
 15/18 A kérdező kommentje:

Szüleim sose vesznek igazán komolyan. Mondtam már nekik, és semmit sem mondtak rá.

Kolompár:) : köszi, hogy segítesz :)

2011. okt. 28. 11:23
 16/18 anonim ***** válasza:

Igen, stressz, túlhajszoltság,nem kielégítő alvás.Ezek bizony okozhatnak nagyon kellemetlen érzéseket,fárad az idegrendszered.Ezek megemelhetik a vérnyomást is,lehet, hogy időnként picit megemelik a tied is, de ez még így sem sok.

Vérnyomást mérni úgy a legcélszerűbb, ha legalább 3 napon keresztül, minden reggel, nem sokkal ébredés után, mikor még nem ettél, nem mozogtál sokat, leülsz, vársz 5 percet, aztán megméred.Ez a legbiztosabb érték.A nap folyamán ugyanis már eléggé változó lehet, mit mutat a vérnyomásmérő, de persze kíváncsiságból csinálhatsz egy-egy mérést más napszakokban is,de az már csalóka lehet.

2011. okt. 28. 11:29
 17/18 anonim ***** válasza:
A vérnyomás problémának az a sajátossága, hogy állandó értéken nem szokott érzékelhető tünet jelentkezni. Akkor érezheted emiatt rosszul magad amikor leesik, vagy felmegy, azaz változik a szokásoshoz képest. Másképpen fogalmazva, egy alacsony vérnyomású embernek pl. stressz hatására megemelkedik vérnyomása, lehet, hogy ekkor éri el a normál értéket, mégis rosszabbul érezheti magát, mint akinek be van állva egy állandó, de túl magas értékre. Emiatt a tulajdonsága miatt hívja a köznyelv "alattomos gyilkosnak" a magas vérnyomás betegséget.
2011. okt. 28. 14:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Ez tok normalis vernyomas..panik beteg vagy valoszinuleg es bekepzeled magadnak..mert ez a vernyomas optimalis foglald el magadat ne a betegsegre kattanj ra ha egy picit rossz a kozerzeted..a vernyomadodat meg rendeteg ember elfogadna dzinte mindenki mert jo ez az ertek
2014. jan. 11. 05:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!