Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Utálok inni, pedig kellene....

Utálok inni, pedig kellene. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon keveset iszom, általában reggel megiszok két dl zöldteát, meg este fél pohár vizet, mikor a gyógyszerem beszedem, ez a minimum. Van hogy napokig ennél nem is iszom többet, néha ha eszembe jut akkor magamra kényszerítem, hogy igyak. A maximum az olyan két liter körül van. Pedig fogyni is szeretnék, és gondolom ahhoz sem ártana inni, meg úgy általában.

Kifejezetten rosszul esik, most akkor mit csináljak???

20/l

2011. okt. 27. 13:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
alkohol?:) finomabb mint a víz, másnap pedig garantált a dehidratáltság ami miatt literszámra fogod inni a vizet
2011. okt. 27. 15:01
 12/21 anonim válasza:
Én tudom miről beszélsz...Viszont nekem már következményei is lettek: állandóan gennyes a hólyagom és tele vagyok bacikkal, amiket eddig nem sikerült maradéktalanul kiirtani. Nekem is mondta a doki, hogy legalább 1,5 litert igyak egy nap és nagyon nehezemre esik (sokszor már én is öklendezem tőle), de muszáj, mert csak rosszabb lesz a helyzet. Szerintem ha nem akarsz a sorsomra jutni, akkor tuszkold le azt a 1,5 litert valahogy.:) Én úgy szoktam, hogy a sparban lehet kapni ilyen 2 literes málnaszörpit, ami cukormentes és ha már abszolút nem bírom, akkor azt iszom.
2011. okt. 27. 17:46
 13/21 A kérdező kommentje:
Juj!! Akkor lehet, hogy azért vagyok most is "zsúfolva baktériummal"??? Mert ez jött ki a vizeletvizsgálatból :O
2011. okt. 27. 18:32
 14/21 anonim válasza:

Előző vagyok.

Lehetséges! Mikor az én dokim meghallotta mennyit iszok, csak annyit mondott, hogy "akkor nincs is min csodálkozni". Elvileg ha nem mosod át folyamatosan a hólyagod, akkor könnyebben megtapadnak a bacik és gyorsan el is szaporodnak. Ha ilyen jellegű problémáid vannak, akkor a napi 1,5 liter folyadékot fejeld meg napi 2 tőzegáfonya tablettával (dmben, rossmanban lehet kapni) és ez elvileg nem engedi megtapadni a bacikat. Én már olyankor is szedem, ha nem vagyok beteg.

2011. okt. 27. 18:41
 15/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi a tippet, mindenképp kipróbálom :)
2011. okt. 27. 20:01
 16/21 anonim válasza:
Szia! Én már pár éve rászoktattam magam a napi 2-3 literre. Ha meleg van akkor bőven lemegy, télen meg sokszor keveset iszok és megvan a napi 2 liter legalább. Sok zöld, maté teát iszom, vagy ásványvizet. Az üdítőket mellőzöm. De a napi méregtelenítéshez elengedhetetlen a 2-3 liter folyadék. Próbálj mindig kevesebbet inni. Próbáld meg mérni is, hogy mennyit iszol meg. Vagy igen egyél sósat hátha úgy jobban fog menni. Jó ivást! :-)
2011. okt. 31. 19:56
 17/21 anonim válasza:
Elírtam: Próbálj mindig sokszor keveset inni! Apránként.
2011. okt. 31. 19:58
 18/21 A kérdező kommentje:
Mostanában megiszom napi két litert... Letuszkolom valahogy, kicsit beijesztettek itt.. :D
2011. okt. 31. 22:19
 19/21 anonim válasza:
100%

Ugyan így vagyok... 13 éves vagyok, de már kb. óvodás korom óta rengeteget és kb. minden nap fáj a fejem, az esetek 9/10-ében még a gyógyszer után se múlik el, elmentünk orvoshoz. Azonban a vizsgálattal több mindent is vizsgált, és hát meg kell mondjam, van olyan, amire egyáltalán nem gondoltam... Pl. a veséim elég rendesen tönkrementek, és el van "mérgeződve" a szervezetem, mert nem tud kiürülni a méreganyag, mert ugye nem iszok, és akkor mit ürítsek..? Valamint a fejem is nagy százalékban ettől fájhat, emellett elvileg "kevés hajszálerem van" és ami erem van is (ütőér - hajszálér - gyűjtőér stb. szóval mindenféle ér) azok rettenetes szűkek, mert ugye "kevés" a víz bennem (nincs utánpótlás). [Emellett persze még jó párat felsorolt...]

Naponta 0,5L-t SE ittam meg!! Most kemény "vízkúrára" vagyok fogva... Sajnos, pedig rühellek inni, és alig tart egy hete, már a sírás kerülget, ha ránézek a vizespalackra. Ezt sokan nagy valószínűséggel mnem értik meg és csak néznek, hogy kik ezek a hülyék, akik utálnak inni... Hát szerintem ez is egy fajta betegség...

2013. febr. 13. 17:52
 20/21 anonim válasza:
36%
én sztm meg cigizz én amiota cigizem azota egy nap 2-2,5 liter vizet is megiszom nem mi okbol de vlhogy innom kell h ne legyen budos cigi szagú a szám és minden cigi után egy 2deci egy nap kb 7-8szál cigi és egybol megiszok 1,5liter vizet régebben mikor nem cigiztem egyébként énis úgy voltam ahogy te de természtesen a cigisem egészséges de FINOM :D
2013. jún. 2. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!