Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tegyek ilyenkor, hogy...

Mit tegyek ilyenkor, hogy lehetek elszánt?

Figyelt kérdés
Lesz decemberben egy nagyon fontos vizsgám...
2011. okt. 17. 20:21
 1/2 A kérdező kommentje:
ami ha nem sikerül kibukom az egyetemről. Mégis LUSTA vagyok tanulni, és nem tudom miért.. mennek el a napjaim ugyanúgy, mint mikor nem tanultam. rengeteg anyag van,de csak úszom el....az a baj, hogy egyszerűen nem vagyok motivált még élni sem.csak ennék egész nap. valahogy ki kell rángatnom magam ebből, TÉNYLEG próbálom,és akarom,de van valami akadály bennem. Szerintem az, hogy félek, hogy lehetetlen, hogy sikerüljön az a szr vizsga, és inkább feladom.Bárki volt már ilyen helyzetben itt? Nálam ez nem csak a vizsgánál van így, előtte is volt már, ezt azért írom, h ha azt gondolnátok, hogy csak egy lusta diák vagyok.:) Nem küldök el pl. egy emailt sem, hetekig halogatom a problémás dolgokat, és nehéz rávennem magamat arra, hogy csináljam az életem.Rengeteg dologgal motiválom magam, és sok a tervem az életre, mégse megy sajnos. Ha el is kezdem kézbe venni a dolgokat,hamar feladom. Mit tegyek?
2011. okt. 17. 20:26
 2/2 anonim válasza:
Megértelek, én is ilyen vagyok:D Nekem az segített, hogy csináltam egy napirendet. Ha nem is percre pontosan, de nagyjából írd meg, hogy mit kell tenned aznap és jelölj ki pár órát a tanulásnak! Nagyon-nagyon nehéz az ágyból kikelni, de megéri! Gondolj bele, hogy milyen következményei lesznek, ha kicsapnak! Az is segíthet a koncentrálásban, ha sportolsz valamit. Nem kell hozzá sok idő, elég ha egy 20 percet kocogsz, vagy sétálsz a friss levegőn és megmosod az arcod hideg vízzel, attól garantáltan felfrissülsz! Csinálj egy naplót és írd bele a céljaidat, a teendőidet. Nekem ezek a dolgok jöttek be, bár ez szerintem változó :)
2011. okt. 17. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!