Mi a szerepe a glükóznak, szénhidrátnak?
Mióta diétázom, jóval kevesebb szénhidrátot eszem és azóta nem alszom jól... jóval kevesebbet (5-6 óra) és van hogy felébredek hajnalban (néha sikerül visszaaludni néha nem)
Uzsonnára és vacsira SOSEM eszem szénhidrátot, míg diéta előtt minden este ettem vacsira ch-t. Lehet valami szerepe a kevesebb szénhidrátnak (glükóznak vagy szaharidoknak) szerepe abban hogy rosszabbul alszom? Kell a ch az alváshoz is?
Nem stresszelek jobban mint diéta előtt, magánéletben sincsenek gondok, max. ami a diétám előtt is megvolt.
A csökk. ch-t ne úgy értsétek hogy semmit nem eszem! A fehérlisztes dolgokat kerülöm. Általában napi 1-2szer van JÓ minőségű ch.
Ha pl. reggelire barnakenyeret és sovány felvágottat eszem rengeteg zöldséggel, akkor ebédre már nem eszem barnarizst.
De ha pl. reggel 2 főtt tojást eszem akkor ebédre barnarizs + sovány fehér hús + saláta kombinációt eszem. Gyümölcsöt napi 1-2szer szoktam szintén, almát leggyakrabban.
MÉG FOGYI esetén is az étrendednek 50%-ban KELL tartalmaznia ch-t
Ugyanis az kell legfőképp az agyműködéshez, így az alváshoz is. A ch-ból állítja elő a máj az agynak a glükózt ami mint írtam elengedhetetlen... ne hagyd éhezni az agyad.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!