Cukorbetegség mellé étrend? (bőven lenn)
kb 2 hete derült ki hogy édesapámnak a cukorbetegsége egyre gyorsabban és nagy mértékben fajul el.Még nincsennek meg az e4redmények,de szeretnénk az étrendel valamennyit visszaszorítani ebből.Miket egyen és miket hanyagoljon leginkább???(tudom hogy cukros és zsíros dolgokat hanyagolni kell+a fehérkenyeret,)de ezen kívül mik vannak amiből aránylag sokat ehetne?Konkrét zöldségekre vagy ilyesmikre gondolok.
Segítsetek légyszi.
Neten is biztos vannak olyan táblázatok, ahol az ételek glikémiás értékét, szénhidrát egységét is jelzik, erre kell nagyon figyelni.
Viszont azt javaslom inkább vegyetek egy cukorbetegeknek szóló szakácskönyvet, ezzel meggyógyulni nem fog, úgyhogy nem lenne kidobott pénz.
Sajnos még az eredmények nincsennek meg addig nem tudnak mondani semmi biztosat.
Köszi a válaszokat.
Számold a szénhidrátokat. Találsz ehhez útmutatót a neten, de az orvosnak is kellett volna "oktatnia". Legalább is én egy egész mappát kaptam róla a dokitól.
Ez az oldal segíthet:
Nekem lényegesen kevesebbre jött ki így számolással az egy étkezésre jutó kajamennyiség, mint régen, de megéri betartani, mert így sokkal jobb a közérzetem.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
TROLLOLOLOLOLOLOOOOOOOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!