Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Elvágott torkot lehet gyógyítani?

Elvágott torkot lehet gyógyítani?

Figyelt kérdés
múltkor volt itt egy ilyen kérdés, de nem válaszolt rá senki, aztán le is vették, de engem érdekelne.
2011. szept. 18. 12:38
 1/8 anonim ***** válasza:

nagy valószínűséggel nem mivel mire bármi segítséghez jutna elvérzik.

kb 4 perc alatt.

2011. szept. 18. 12:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen vérzik el... attól függ, melyik részét vágják át, ha nem éri a nyaki ütőereket és a nagy vénákat, akkor nem biztos azért az az elvérzés, gyógyítani meg miért ne lehetne, csak heges lesz.
2011. szept. 18. 12:55
 3/8 A kérdező kommentje:
értem, köszi!:) és ha pl. elvágja a légzőcsövet, vagy nem tudom pontosan mi a neve, akkor megfullad??
2011. szept. 18. 12:59
 4/8 anonim ***** válasza:
hát orvosi segítség hiányában valószínűleg igen, bár előfordul, hogy az orvosok vágják át a légcsövet ez a gégemetszés de ilyenkor azért csinálják, mert valószínűleg a gégétől feljebb valami gátolja a levegő útját, és intubálni se lehet. Ilyenkor egy csövet dugnak a torkába és azon keresztül lélegeztetik.
2011. szept. 18. 13:03
 5/8 anonim ***** válasza:
iagzából nem a légcsövet vágják át, bocsi hülyén írtam :D, a gége egyik szallagját :)
2011. szept. 18. 13:04
 6/8 A kérdező kommentje:
értem, köszi:)
2011. szept. 18. 13:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nem ér ütőeret, akkor simán túlélhető, vagy ha nagyon gyors segítséget kap. Utána akár rendesen össze is varrható a légcső, de lehet, hogy rekedt lesz, vagycsak suttogni fog tudni az illető.
2011. szept. 18. 21:16
 8/8 A kérdező kommentje:
értem,köszi!
2011. szept. 19. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!