Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tudnék tenni hogy elaludjak?

Mit tudnék tenni hogy elaludjak?

Figyelt kérdés

Most nyáron megszoktam hogy későig (éjfél 3) ig fent vagyok, majd délután 2-3 órakor felkelek de valamilyen szinten még akkor is álmos vagyok.

De nyár előtt is mindig úgy voltam a suliba menéssel hogy későig fent voltam és kómásan mentem suliba ami rettentő rossz jegyekkel járt mert nem tudtam órán figyelni, pedig próbáltam átszokni a nappali ébrenlétre, és most hogy középsuliba fogok járni, így fél 6 kor/fél 5 kor kell kelnem hogy elérjem a vonatot. (0.óra miatt a fél 5)

Van valami módja annak hogy este korán álmos legyek? (9-10 óra legalább)

Ez nálam valami betegség vagy nem tudom de nagyon nem lesz ez így jó.

(Komoly válaszokat, köszönöm)

14/F

2011. aug. 31. 20:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Nálam is ez volt középiskoláskoromba. Éjszaka fenn voltam olyan 2ig aztán mikor hazaértem aludtam pár órát aztán felkeltem tanultam majd visszafeküdtem. Egyetlen megoldás rá ha korán felkelsz 1 napig kómás vagy aztán este lefekszel és másnap megint korán kelsz. Más erre nincs sajnos, legalábbis én még nem találtam rá megoldást. Eleinte nem is voltam még így se álmos de egy pár nap után már olyan fáradt voltam hogy normálisan aludtam. Amúgy szerintem 1-2 nap és kialakul a napi "ritmusod"és minden ok lesz:) Jó iskolakezdést:) Ja és ha most akarsz elaludni akkor vannak a jól ismert langyos tejes és társai megoldások (amúgy én a tejtől tényleg álmos leszek:P) Vagy esetleg olvass (valamiért attól is:P) Vagy tornázz egy kicsit hátha (nekem már ez is segített, de ez mindenkinél mást vált ki állítólag) Sok sikert:)
2011. aug. 31. 20:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Az én párom is rettenetesen rossz alvó (volt). Munkájából kifolyólag (szakács) éjfél körül ér haza és mindig bekapcsolta a tv-t, és azon nem tud elálmosodni, így 2-3 körül feküdt le, de reggel fél 9-kor már ébrednie kellene, de sosem tudott, mindig elkésett olyan kómás volt.

Rászoktattam: ha hazaér, kellemes lazító fürdőt vesz, tv-t nem kapcsolja be, hanem könyvet olvas (vagy újságot tök mindegy) és azon olyan hamar elálmosodik hogy csak na.

Próbáld ki te is!

2011. aug. 31. 20:50
 3/4 anonim ***** válasza:
egyszer kelj fel korán, és feküdj le időben! onnantól már remélhetőleg menni fog. de ha mégsem akkor fáraszd le magad pl menj le futni vagy gyalogolj sokat, és ugyanúgy kelj fel korán és feküdj hamar. így biztos jó lesz.
2011. aug. 31. 20:53
 4/4 A kérdező kommentje:

Akkor majd esténként megyek futok egyet :)

Meg mindjárt elkezdek valami történetet olvasni a neten, meg a langyos tejet is kipróbálom meg a koránkelést is, köszönöm a válaszokat. :)

2011. aug. 31. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!