Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Meddig nőnek a lányok?

Meddig nőnek a lányok?

Figyelt kérdés

175 cm vagyok kb. 13 éves korom óta és így maradtam. Anyum 185 cm faterom is majdnem 190 cm. Fotókon úgy nézek ki mellettük mint egy törpe. Már nem fogok nőni ugye? =S =)

18/N

2011. aug. 14. 19:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
22%
Az első mensi környékén lezárul a növekedés.
2011. aug. 14. 19:49
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
175 cm vagy és még nőni akarsz? Én csak 160 cm vagyok, és nagyon jól érzem magam igy.
2011. aug. 14. 19:50
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Még nőhetsz, kb 20 éves korodig. Biztos későn érő vagy. Amúgy szerintem nem jó, ha egy nő olyan magas, a 175 cm az átlagos, pont jó. Ne a szüleidhez, hanem a többi lányhoz hasonlítsd magad. Amúgy pedig a fiúk jobban szeretik, ha a lány kissebb náluk, így a méret nem lehet akadály.
2011. aug. 14. 19:53
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az nem igaz, hogy első menzesz után lezárul a növes! Általában 12 évesen jön meg, és a lányok akkor még csak 150 cm körül vannak!
2011. aug. 14. 19:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 12 évesen álltam meg a növekedésben 163 cm-nél. Én vagyok a legkisebb a családban. Amúgy 10 éves voltam, mikor megjött.
2011. aug. 14. 19:55
 6/11 A kérdező kommentje:
Az igaz hogy a fiúk is mostanában ilyen 170-180 cm között mozognak, számomra ez is furcsa. A családban meg én vagyok a legkisebb a 175 centimmel... De már megszoktam, az meg biztos hogy látványosan már nem növök, max. 1-2 cm... Szerencsére ez nem fáj. :)
2011. aug. 14. 19:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
19.55-ös vagyok. Én akkor tuti, h megálltam a növésben, mert most 27 vagyok és még mindig ugyanakkora.
2011. aug. 14. 19:56
 8/11 A kérdező kommentje:
Én is 10 éves voltam amikor megjött. Utána nőttem még 6-7 cm-t szóval azt én is cáfolom hogy ott megállnak a növésben.
2011. aug. 14. 19:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Első válaszadó: ez nem igaz. Lehet, hogy általában így van, de biztosan ismerek egy kivételt: magamat. :)

15 évesen menstruáltam először, és fél év múlva kezdtem el nőni, 16 évesen még a tornasor közepén voltam, 17 évesen nőttem egy év alatt 12 cm-t, még 25 évesen is nőttem, és ma 178 cm vagyok. Anyám nagyon alacsony, apám magas, a családunkban nagyon sok volt az alacsony és középmagas ember, de az apai vonalon több magas ember is volt és van. És ez a vonal mind hozzám hasonlóan későn nőtt. Apám pl. sokáig olyan picike volt, hogy a nagyapám attól félt, hogy nem viszik el katonának (ami akkor 18 éves kort jelentett). :)

Kérdező: lehetséges, hogy olyan géneket örököltél, amelyek távolabbi ősökre ütnek vissza (atavizmus), és emaitt lehetsz alacsonyabb, mint a szüleid - lehettél volna sokkal alacsonyabb is. Az is lehet, hogy a növekedésed most kicsit pihen. 175 cm az magas nőt jelent, és 25 éves korodig nőhetsz is még.

Úgy szokták számolni a szülők után várható testmagasságot, hogy apu testmagassága plusz anyué, osztva kettővel, és a lányoknál ebből 10 cm-t lefele veszenek, a fiúknál pedig hozzáadnak. (van kivétel persze itt is, de ez az bevett számolási mód, átlagra nézve) Tehát símán lehet az is, hogy elérted a végleges testmagasságodat.

Nem vagy törpe köztük! Ugyan! Gondolj arra, hogy "alacsonyabbként" is vastagon a magyar női átlag fölött vagy jó 10 cm-vel, és kisebb esélyed van keringési problémákra, mint egy magasabb embernek. A nagyon magas emberek ugyanis sokszor szenvednek izületi problémáktól és keringési gondoktól. És arányosabb felépítése lehet a testednek, mint egy nálad magasabb ember esetében.

2011. aug. 14. 20:36
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja: és kihagytam valamit, ami fontos: a genetikában van egy szabály, amelyet úgy hívnak, hogy "visszatérés az átlaghoz". Magyarul: ha a szülők kiugróan magasak az adott populáció átlagmagassághoz képest, akkor a leszármazottaik között előfordul, hogy a népesség átlagmagassága felé tendál azok magassága. (A magyar átlag női magasság 165 cm körül van.)
2011. aug. 14. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!