Mellkasi fájdalmak. Mitől?
Nekem is szokott ilyen lenni elég sűrűn, és van amikor már az is fáj ha dobog a szívem. Én rájöttem, hogy a gyomorszájam fáj ilyenkor, csak kisugárzik a mellkasomba. Rám szokott jönni fulladásos köhögés is és gyakran vannak kiütéseim (általában az egész nyakam + tarkóm). Voltunk mindenféle kivizsgáláson, semmi bajom elvileg (allergia meg ilyesmik), hanem sokszor van gyomorsav túltengésem, párom kapott múltkor savlekötőt (csak nem szedte be mert nem az volt a baja), én meg beszedtem és nem volt semmi bajom 1 hónapig. Anyunak is refluxa van, valószínűleg nekem is ez lesz, és lehet, hogy neked is valami ilyesmi kezdődik. Nem szokott égni a gyomrod, nem böfögsz sokszor, nem jön vissza a hányás a torkodba? Mert nekem ezek is vannak és ezek mind a reflux tünetei lehetnek (a köhögés is). Nekem is el kellene menni orvoshoz, csak beutalna gyomortükrözésre amire tuti hogy el nem megyek...
Persze ne vedd ezt készpénznek, lehet, hogy csak egyszerűen beszorult valahová máshová a levegőd, oda ahová nem sűrűn szokott és ezért érzed furcsának. Nekem is volt már olyan. De ha nem múlik el pár napon belül akkor érdemes figyelned van-e más tüneted és elmenni dokihoz. Jobbulást! :)
21/L
Ha túlzottan stresszes életet élsz, könnyen előfordulhat ilyen érzés az állandó idegesség miatt, amit mihamarabb jó lenne gyógyszeres vagy egyéb úton orvosolni, mielőtt komolyabb baj nem lesz belőle. Ha stresszes vagy, lehet amiatt is, bár csak önmagában ez a fájdalom annyira nem is, inkább szomatikus és valóban reflux vagy egyéb gyomortáji baj okozhatja.
Ha pánikrohamod lenne, a szúró mellkasi fájdalom mellett éreznél hideg- meleg rázást, izzadnál, légszomjad lenne, esetleg hányingered és a halálfélelem sem ritka ebben az esetben. Ülésre javulhat de ha ablakot nyitsz, még jobb. Ebben az esetben viszont hívj ügyeletet, aki ad nyugtatót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!