Az orvosom Metoprolol Z Hexal-t írt fel. Lehet belőle gond, ha reggel veszem be, és este nagy mennyiségű alkoholt fogyasztok?
Ez most magánvélemény lesz. Én a helyedben nem szedném ezt a gyógyszert, olvasd el a mellékhatásait:
"Nagyon gyakori mellékhatások: ..., testhelyzet változtatása során jelentkező szédülés"
"Gyakori mellékhatások: ..,szédülés, fejfájás, egyensúly zavarok, hideg végtagok (kezek és lábak), hányinger-rosszullét, gyomorfájdalom, hasmenés, székrekedés, terhelésre jelentkező légszomj, szívverés érzése a mellkasban"
De van még egy oldalnyi!!! Itt: [link]
És akkor még meg kell említeni azt a fontos dolgot, hogy nem lehet ám csak úgy abbahagyni, hanemiylen levezető kúra kell utána, folyamatosan csökkentve az adagot..
"Nem szabad a Metoprolol Z Hexal retard filmtabletta szedését hirtelen abbahagyni. Amennyiben a kezelés leállítása mégis szükséges, csak fokozatosan tegye, orvosa utasításainak megfelelően! A gyógyszert legalább két hét alatt, fokozatosan csökkenő adagokban kell elhagyni. A dózis fokozatos csökkentésével jusson el oda, hogy az utolsó négy napon már csak a napi 12,5 mg-os adagot szedje. "
Most őszintén, nem gyanús ez picit? Kicsit oylan beütése van mintha ez egy drog lenne, de minimum függőséget okoz..
Tényleg kell ez neked egy kis magas vérnyomás miatt? Inkább sportolj, az önbizalmat ad -> kevésbé fogsz izgulni, ráadásul olcsóbb és egészségesebb is mint gyógyszerfüggőnek lenni 19 évesen!
Én inkább súlyzós edzést javasolnék, aerobbal kiegészítve, és megfelelő táplálkozással, gyakorlatilag életmódváltást! Ha megcsinálod, akkor a keringésed is helyreáll meg minden, ezerszer jobban jársz! Én pl 3 éve nem voltam már beteg.. Pedig előtte évente többször is. És alapvetően vékony srác voltam úgyhogy jó alacsony volt a vérnyomásom, csak kómáztam egésznap meg midnen. jó szar volt ígyutólag visszanézve! Örülök hogy váltottam..
Mindenesetre sztem neked is ez jelent megoldást, nem a gyógyszer: [link] ALAPISMERETEK, kb 4-5 odlal! Sok sikert
Véleményem szerint előbb vmi szorongásoldóval kellene inkább próbálkozni, mint metoprolollal, vagy természetes úton megpróbálni levezetni a stresszt. Továbbá megkérdezném, hogy mennyi a pulzusod?
Az előző válaszoló(k)nak is írnám, hogy a metoprolol egy ß-blokkoló, ami csökkenti a pulzusszámot és a vérnyomást is. Azért kell fokozatosan elhagyni, mert ha hirtelen hagyod el akkor a pulzusod az egekbe szökne.
jó régi kérdés, de engem most érint,
ezért kérdezném, hogy megoldódott-e a problémád?
beszedted végül a gyógyszert?
ha nem, akkor szerintem ne is szedd, mert hasonló problémáimra nekem is ezt írta fel az orvos, én szedem már kb egy éve, de nem érzem, hogy hú de jobban lennék tőle,
sőt, most már szinte az összes mellékhatás kijött rajtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!