Ahhoz, hogy az ember energikus legyen, mikor erdemes felkelni, es mennyit erdemes aludni?
Nekem kell 8 óra, hogy kipihenhessem magam, de korán kell lefeküdnöm. Vasárnap negyed 9kor már aludtam, és fél 4kor magamtól felkeltem, nem tudtam visszaaludni. Tök ki voltam pihenve, egész nap jól éreztem magam a bőrömben.
Régebben hallottam valamit, hogy éjfél előtt X (nem emlékszem) órát kell aludni, hogy ki tudd magad pihenni. Lehet, hogy van benne valami.
Szerintem nem kell sötét az alváshoz (értsd: nagyon sötét). Többen is vagyunk, akiknek kell fény az alváshoz, pontosabban: az elalvás előtt.
Én forgalmas út mellett lakom, alig sötétítek el, és a szobaajtóm nyitva van, Ősöm meg semennyire se sötétít.
Így mondhatni "nincs sötét". De nekem ez felel meg, amíg nem alszom el. Utána végülis mindegy.
Az éjfél előtti alvást módosíthatnánk úgy is, hogy néhány embernél. Nálam a reggeli alvás többet ér. Ugyanannyi alvás után kevésbé vagyok kipihent, ha korán keltem.
Látod, ebben hasonlítunk is. :)
Ettől függetlenül azt mondanám, túl későn ne feküdj. Feküdj fél 12 és fél 1 között. És 8 órát, de maximum (MAXIMUM) 9-et aludj, többet ne, mert onnantól megint kimerültebb leszel napközben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!