Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szerda óta magas láz. Mitől?

Szerda óta magas láz. Mitől?

Figyelt kérdés
Kedden kezdődött, egy brutális hidegrázással. Szerdán mértem először a lázam, akkor 38 fok körül volt. Mára ott tartok, hogy hajnali 4! órakor arra ébredtem, h nem vagyok túl jól, megmértem a lázam, és 39,3 volt. Tegnap hajnalban szintén 39,2. Mindez úgy, hogy napi 1-2 Algopyrin ampullát felhasználok. Egyéb tünetek: fejfájás, derékfájás, ízületi fájdalmak..de ezek ugye valószínűlega láz következményei. Voltam tegnap orvosnál, vittem a nemrég készült vérkép eredményt, ahol a vizeletben voltak *-os részek, amiből arra következtetett, hogy a húgyúti fertőzés durvult el ennyire. Ami furcsa, hogy felfázás tüneteit csak minimálisan, alig-alig érzem.Attól még lehet, hogy ez okozza a magas lázat? KOmoylan attól félek, hogy egyik éjjel elpatkolok, miközben észrevétlenül 40 fölé szökik a lázam..azért ez nagyon durva, h reggel, hajnalban ilyen magas..Így Algo-val meg pár óra alatt lement 36,3-ra:Dés mintha semmi bajom nem lenne, csak a fejem fáj picit..19/L
2011. jún. 25. 08:22
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
A vizeletnél a nitrit, éa a fheérvérsejt lett pozitív. Fehérvérsejt normál értéke 0-6 közötti, nálam ez 8..Olyan nagy eltérés lenne?Mondjuk lehet, h azóta már eldurvult.A normál vérkép részénél pedig a NEUTROFIL csillagos, de az is csak épp hogy több a megengedettnél.Viszont ez kb. 3 héttel ezelőtti vérkép, tehát valószínűleg súlyosabb lett a helyzet, mivel nem voltak igazán tüneteim, és nem foglalkoztam vele..
2011. jún. 25. 14:34
 12/19 A kérdező kommentje:
Megint 39, 5 volt, eddig tartott az Algo..nem tudom, mi lesz velem, mert úgy értelmeztem, h ebből az ampullából napi 2 a max..és hol van még az este?:S
2011. jún. 25. 14:51
 13/19 anonim ***** válasza:
Borogasd magad!!! Tegyél a csuklódra, a bokádra, a mellkasodra és a nyakadra vizes borogatást!!!
2011. jún. 25. 15:02
 14/19 neewollah ***** válasza:
Esetleg 3túl sem lesz baj-ez a veszélytelenebb lázcsillapítók közé tartozik.Egyébként lázcsillapításra jó még ha kellemes hőmérsékletű,de nem forró vízbe beülsz és elkezded hideg vízzel lehűteni.Amúgy meg adj az antibiotikumnak is 2-3 napot h hatni kezdjen.Vesetáji fájdalmad nincs amúgy?Ha már nagyon pocsékul vagy hívjátok ki azért ügyeletest.Nameg igyál eleget!!
2011. jún. 25. 15:46
 15/19 A kérdező kommentje:
Ez az utolsó algo most elég nehezen vitte le, több mint 1 óra múlva kezdett csak hatni..Engedtem hideg vizet, és beletettem a kezemet és a lábamat..MOst szerencsére csak 37 körül van, de sajnos este/éjjel már előre látom,h kelleni fog méga gyógyszer.
2011. jún. 25. 17:37
 16/19 A kérdező kommentje:
A derekam fájdogált a napokban(gondolom a vesém), de nem volt vészes, és most nem is nagyon érzem. Remélem, h hétfőig még kibírom, aztán megyek megint vérvételre, ha nem javulok.
2011. jún. 25. 17:39
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha a laboreredményed nem a legjobb, lázas vagy és a veséd is fáj, akkor biztos vesegyulladásod van. Nem?
2011. jún. 25. 17:59
 18/19 A kérdező kommentje:
Nagyon minimálisan fáj, és ma sztem még nem is éreztem..ezen csodálkozom, hogy nincs semmilyen intenzív felfázásra, v vesegyulladásra utaló tünetem, ami egyértelművé tenné, h ez a bajom. De remélem, h tényleg vmi ilyesmi, és nem jár a doki tévúton..mert ha ez van, akkor hatnia kell a gyógyszeremnek, de ha más, akkor nem lesz egyszerű kideríteni..Tudom, nem vagytok orvosok, de szerintetek okozhatja vesegyulladás, v vmilyen húgyúti fertőzés a lázat, anélkül, h egyéb intenzív tüneteim lennének, amik ezen betegségekre utalnának? Nagyon kicsit csíp a pisim, de ezt is cska ritkán érzem..és a napokban kicsit fájt a derekam, de ennyi, semmi durva.
2011. jún. 25. 18:12
 19/19 A kérdező kommentje:
Nah, úgy néz ki, hogy a tegnapi volt a csúcspont. Este már nem is kellett lázat csillapítanom:) Marha lassan ment le az Algo-tól, de tartósan, úgyhogy hat az antibiotikum.
2011. jún. 26. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!