Ezt egy életen át el kell viselnem?
Én is ugyanígy vagyok ezzel...:S
Akárhová megyek, ott lapul a táskámban az Imodium... Nekem pont ma is végig görcsölt a hasam, ha elmúlt, akkor is éreztem, ha picit megnyomtam (jobb oldalt szokott fájni leginkább, szóval halálra rémülök, h biztos vakbél).
Nekem is volt olyan, hogy úgy görcsölt az egész hasam, hogy a bordámba sugárzott, sőt, a hátamba is.
Van, hogy elmúlik egy időre, de egy-két hétnél tovább nem vagyok tünetmentes szinte sosem. Minden módszer csak átmeneti segítséget nyújt.
Akárhová el kell mennem, mindig érzem a csikarást, és mindig rettegek, hogy rámjön a hasmenés, és nem tudok mit csinálni...:(
Szia!
Mindenek előtt egy kérdés: mit értesz azon, hogy "hirtelen kialakult az IBS"? Ezt béltükrözéssel állapították meg? (vagyis nem állapítottak meg eltérést, és "ráfogták"?) Az irritábilis bél syndroma ugyanis kifejezetten "stresszbetegség",ami évek múlva szokott panaszt okozni, de akkor sem olyan erős görcsöket mint amiről beszélsz!Ráadásul valóban csak tüneti kezelést igényel. Ezzel azt akartam mondani,hogy amennyiben nem volt tükrözésed és/vagy csak "ráfogták" hogy az, akkor itt az ideje, hogy mielőbb megnézzék nincs-e valami más is a háttérben!A leírásodból kiderül,hogy nő vagy, így akár nőgyógyászati eredetűek is lehetnek a bélpanaszok (pl. endometriosis is okozhatja), de egy fekélyes bélgyulladás is lehet a háttérben, ami valóban kezelést igényel! Én azt javaslom, hogy mielőbb menj el a háziorvosodhoz, s kérd Tőle, hogy indítsa el a kivizsgálást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!