Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Horpadt mellkassal mit lehet...

Horpadt mellkassal mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
14 éves fiú vagyok, és már jó pár éve van horpadt mellkasom. A tartásom emiatt nem is túl jó. Szeretnék tenni valamit ellene, mert barátaim hívnak strandra, de én így szégyellek elmenni Velük [ +még gynecomastia is:( ]... Lehet bármit is csinálni vele, hogy javuljon? Kezdem úgy érezni, hogy egy kényszertestbe vagyok zárva, amit minden lehetséges módon megpróbáltak rondává tenni...
2011. jún. 22. 14:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Engem még 4 éves koromban elküldtek kórházba, mert vesemedence gyulladásom volt. Miután szenvedtem a kórházban hónapokig, elkerültem mindenhova (Szolnokon). Azt mondták édesanyámnak, hogy nekem valami komoly bajom van, és egy gyógyszert egész életemen át szednem kell. Nos, hál' Istennek az anyám elég okos volt, hogy elvigyen másik orvoshoz Pesten, és ő megállapította, hogy semmi bajom nincs. Hülyeséget beszéltek össze-vissza.

Nos. Szerintem te is légy okos. Ez nem olyan dolog, amit gyógyszerekkel pótolni lehet.

2011. jún. 22. 22:40
 12/19 anonim ***** válasza:

Sajnálom, őszintén. Én is a lelki sérüléstől féltem inkább a fiamat. Szerencsére neki sem okoz szervi eltéréseket a mellkasi deformitás. Ő még kicsi, nem foglalkoztatja a dolog. Beszélj a szüleiddel. Keressetek segítséget. Ha nem is Bp-en, az általam javasolt helyen, de egy telefont megér és talán tudnak javasolni vkit, aki segíthet a lakóhelyedhez közel.

Remélem sikerrel jársz és kiteljesedik az életed! Addig is próbáld meg élvezni a nyarat. Menj strandolni a barátaiddal, ahogy már más is javasolta.

2011. jún. 22. 22:49
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most javult egy kicsit a dolog, mert a barátaim miatt nekiálltam magamtól is egy kis próbálkozásnak, minden este a hasamon fekszem, és próbaként néha annyi levegőt szívok be, amennyit csak bírok, hátha a tüdő belülről nyom rajta egy kicsit kifelé. Most kijjebb jött a csont, és a tartásom most úgy változott, hogy nem is tettem érte semmit... A barátaim nagyon biztatnak, hogy menjek, Ők tudnak ezekről a dolgaimról, és azt mondják, hogy attól Ők még ugyanúgy szeretnek... Most majd újra mennek strandra, de azt mondták, hogy ha jövök, akkor nem hozzák még a többi barátjukat is, hogy minél "családiasabban" legyünk. Illetve van egy másik barátom, aki meg abszolút utál strandra járni, de most azért, hogy elmenjek Velük, hajlandó lenne Ő is jönni. Még gondolkodom rajta, de ha így halad a javulás, akkor egy héten belül ilyenkor már vízben lehetek (és nem itthon a kádban...).
2011. jún. 23. 11:38
 14/19 anonim ***** válasza:
Fantasztikus barátaid vannak,így ne hagyd hogy csalódjanak benned. Ha ők így állnak hozzád, és ezt megteszik érted, akkor hidd el nekik hogy ők így szeretnek és menj velük!
2011. jún. 23. 17:12
 15/19 anonim válasza:
Annak még örülhetsz. Nekem pont az ellentettje van ami + sok fájdalommal jár. Műtetni nem akarom mert szerintem felesleges és így kitűnök közülük. A horpadtat nehezebb észrevenni mint amikor 2 nagy csont áll ki a mellkasodból.
2011. jún. 27. 19:26
 16/19 anonim válasza:
Én most 21 éves lány vagyok, nekem 14 éves koromban volt ilyen műtétem, asszem Nuss műtét a neve, és utána 2 évre rá szedték ki a lemezt. Sajnos én nem vettem valami komolyan az utána lévő gyógytornát, csak amíg járnom kellett, de itthon már nem csináltam, és a dokik is rájöttek, hogy 2 lemezt kellett volna berakni, mert ugyan a 2 mell között szebb lett, de feljebb, a kulcscsont alatt visszahorpadt, de abba már nem mentem bele, hogy megint megcsinálják, és az hülyeség, hogy 14 évesen még nem lehet, mert minél fiatalabb vagy, annál kevesebb ideig kell bent hagyni, annál kisebb a kockázat. Szóval én utólag bánom, hogy a 2.-at nem hagytam, mert így elég zavaró, persze én lány vagyok.
2011. júl. 1. 10:17
 17/19 anonim válasza:
Ja és a tüdőkapacitásom nem valami jó, jobb oldalon van besüllyedve, és ott rendszeresen szúr, már 10 perc séta után :(
2011. júl. 1. 10:18
 18/19 A kérdező kommentje:
Nekem csak akkor szúr, ha ideges vagyok valami miatt. Egyébként a műtétből mennyi marad hátra? Úgy értem széttrancsírozzák az egész mellkast, vagy hol rakják be a lemezt? Mert az se lenne valami jó, ha egy mini Google Maps várostérkép lenne a mellkasomon a hátramaradt hegektől:/
2011. júl. 1. 12:35
 19/19 anonim válasza:
A test 2 oldalán ejtenek 2 vékony vágást, meg a cicik alatt 2 kis lyuk ahol a csövek lógtak ki. Nem vészes, oldalt ugyanazt vágják fel, mikor kiveszik.
2011. júl. 5. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!