Vashiány okozhat figyelem és koncentrációs zavart, szédülést? Hogy úgy generál FURÁN érzem magam agyilag?
A laborom eredménye:
Vas = 6,8 / 10,7-32,2 a norma
Transzferrin = 3,8g/L /1,7-3,4
Transzferrin telítettség = 7% /a norma 16-45
Teljes vaskötő kapacitás = 96,3 umol/L /42,8-85,6
Ferritin = 9 ug/L /10-120 a norma
Hemoglobin = 116 g/L /120-150
Glükoz/vérben = 6,3 /3,5-6,1 a norma
Érezhetem magam én ettől FURÁN? Dekoncentráltan, bambulósan? A dokinő szerint ez nem okozhat ilyet és pszichiáterhez akar küldeni :-D...ez kicsit idegesít, mert nem érzem, hogy pánikbeteg lennék, vagy depressziós.
Azt mondta, hogy ez csak enyhe vérszegénység és vashiány és nem okozhat ilyen pszichés tüneteket.
Szerintetek? Okozhat, vagy tényleg kezdjek el gondolkodni magamon?
Köszi
Hát elvileg fáradtásot okoz, ennek eredményeként előszeretettel bambulok.
De hiába szedek vasat, hiába jó a vas és hemoglobin szintem, így is ugyanúgy. XD
Ha nem nagyon durva, akkor szerintem felesleges orvoshoz rohangálni vele, bár ha már a doki pszichiáterhez akar valakit küldeni, lehet súlyosabb esetnem tűnsz... ^^"
Szia,
Hát van plusz betegségem a háttérben, de nem tudom ennek mennyi jelentősége van.
Van egy miómám, amit félig meddig megoperáltak és emellett endomtriózisom. Emiatt szedek fogamzásgátlót, de ennek ellenére 2x menstruálok...egyszer nagyon enyhén, aztán mikor 3 hét után leteszem a gyógyszert, akkor meg nagyon erősen.
A pajzsmirígy hormonok eredménye még nem készült el.
Kávét iszom sokat, de nem leszek tőle összeszedettebb.
Nincs semmilyen extra stressz ok a láthatáron, nem vagyok depis és nem vagyok stresszes.
De nem így szokott működni az agyam...olyan, mintha a Marson felejtődött volna az agyam...mintha nem aludtam volna hosszú ideig, pedig alszom...
18:10,
Köszi. Végre valaki aki érzett már hasonlót!
A neten olvastam, hogy okoz pszichés panaszokat is, de nem tudtam, hogy az ilyen mértékű vashiány az nagynak számít, vagy sem...kétlem, hogy a vérszegénység, vashiány és alacsony vérnyomás ne lehetne hatással az agyam frisseségére.
Köszi szépen!!!
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!