Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szerintetek ez már magas...

Szerintetek ez már magas vérnyomás?

Figyelt kérdés

Ma reggel elég erősen fájt a fejem, így gondoltam, hogy megmérem a vérnyomásom. Reggel 7-kor rögtön felkelés után 147/78 volt.

Azóta vettem be gyógyszer és a fejem már nem fáj. Szerintetek ez már magas vérnyomás vagy egyszer egyszer bárkivel előfordulhat.

Azt hozzátenném, hogy államvizsga előtt állok egy kicsit stresszesebben a mindennapjaim mint általában és a menstruációm is ma jött meg.

A vérnyomásom már egy éve nem mértem, de tavaly nyáron szinte egész nyáron alacsony volt és általában nincs vele gond.

Szerintetek betudható a magasabb vérnyomásom a fent említett tényezőknek, vagy valóban magas?

21/L

2011. máj. 26. 09:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Az első érték NAGYON magas (130-ig normális), a második az jó. Kellene minden nap mérni (esetleg többször is), és ha gyakran vagy mindig magas, akkor orvoshoz fordulni, mielőtt baj lesz.
2011. máj. 26. 09:10
 2/8 anonim ***** válasza:
A fenti értéket emelkedett vérnyomásnak hívják. Lehet a stressztől. Jó lenne, ha rendszeresen tudnád mérni. Abból kiderül, hogy ingadozik-e.
2011. máj. 26. 09:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia, nekem még izgalmi állapotban is átlag 110/70, viszont múltkor orvosi vizsgálaton voltam, előtte való nap törtek be hozzánk, elvittek mindent, 147/valamennyi volt, nézett is a doki nagy szemekkel. Sóval simán lehet a stressztől, olyan élethelyzettől. Mérd meg többször egy nap, jegyezd fel, ha tartósan magas, érdemes dokihoz menni, de szerintem betudhatod a vizsgáknak.
2011. máj. 26. 09:17
 4/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Már csak 132/75 volt de a pulzusom 140:) Gondolom ez is emel. (ja azt elfelejtettem mondani, hogy vérnyomásmérő fóbiám van és kb mikor mérik általában 100 fölött van a pulzusom)

2011. máj. 26. 09:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Futottál?
2011. máj. 26. 09:39
 6/8 A kérdező kommentje:
nem... ideges lettem, mármint izgultam:)
2011. máj. 26. 09:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Pedig a sport még erre is jó lehet. Próbáld ki, ha van időd.
2011. máj. 26. 10:05
 8/8 anonim ***** válasza:
A 147-es érték nem nagyon magas, és igen, simán lehet a stressztől. Nekem állandó 120/80-as vérnyomásom volt, de záróvizsga előtt felment 190/86-ra. Olyan rosszul voltam, azt hittem mindjárt meghalok :-))). De lement a vizsga, és rendeződött a vérnyomásom. A dokim szerint semmi gond vele, de azért havonta nézegetem, hogy minden rendben van-e?
2011. máj. 27. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!