Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi történik ha valaki 60-100...

Mi történik ha valaki 60-100 szem drotaverint=nospát egyszerre bevesz?

Figyelt kérdés
2011. máj. 18. 22:48
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
sajnos más nincs itthon! :S
2011. máj. 18. 23:38
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme extrémen sokat bevenni, már csak azért sem, mert az adagolás nem véletlenül lett kitalálva, ugyanis a szervezeted nem tud egyszerre egy bizonyos mennyiségű hatóanyagnál többet feldolgozni. Ha ennyire fáj (meg tudom érteni), akkor erősebb/más hatóanyagú gyógyszer kell. Nekem is pokoli kínokkal jár az első nap, sajnos főleg mióta gyerekem van, pedig másoknak szülés után általában enyhülni szoktak a görcsei, nekem meg pont hogy erősebbek lettek. Mondták, hogy hát sajnos ilyen is van, pech. Nekem írt fel rá az orvos Cataflamot, ami ugyan nem kimondottan görcsoldó, viszont elég erős fájdalomcsillapító, na attól nekem elmúlik minden esetben. Akár a háziorvossal is fel lehet íratni, ha elmondod neki, hogy ez neked ilyen elviselhetetlenül fáj (maximum lehet, hogy tovább küld nőgyógyászhoz, hogy utánajárjon, hogy ez a mértékű fájdalom normális-e, vagy van valami a háttérben).
2011. máj. 19. 07:56
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Nézd én tudom mi az a menstruációs fájdalom,mivel hozzám már kellett kijönni görcsoldó injekcióval, mert lábra sem tudtam állni... De azért nem akartam belehalni :S

Gyógyszerésznek tanulok, így tudom, hogy nem véletlenül találják ki az adagolást. Nagyon súlyos bajaid is lehetnek ha túlléped a dózist. Itt nem feltétlen arra gondolok, hogy meghalsz. (bár 100 szem gyógyszer a gyomrod készíti ki XD) De gőleg sok fájdalomcsillapítónak máj és vesekárosító hatása van, ha túladagolod. (pl a paracetamol adagolásnál szigorú ellenőrzés kell, mert májkárosító. Az aszpirin thrombocitopéniát okozhat...) Ja a drovaterin meg vesekárosító. Amúgy az adagolása:

Szokásos napi dózis: 40–240 mg; 1-3x1-2 tbl vagy amp.

Na de, hogy tanácsot is adjak. Szerintem gyógyszereket keverni nem szabad, mert nem tudhatod milyen keresztreakcióba lépnek egymással. Próbálj ki természetesebb dolgokat, pl meleg vizes zacskó a hasra, vagy nekem volt egy mágneses hasra csatolható övem, ami pont ilyen menstruációs bántalmakon segített.

Esetleg érdemes megfontolni, hogy jövő hónapban kéred a háziorvodotól, hogy erősebb gyógyszert írjon fel. (cataflan)

Amúgy meg az ilyen dobozban hozok sok gyógyszert akcióval csak óvatosan...mert ez biztosan nem gyógyszergyári kiszerelés. Rokonod dolgozik gyógyszergyárban? (mert ott a futószalag mellett ülve szépen lehet zacsiban elvinni a cuccot :D) Persze ez illegális.

2011. máj. 19. 09:46
 34/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a rendes válaszokat (utolsó meg azelőttinek!)

Természetesen nem akartam ennyit bevenni, teljesen nem vagyok elmebeteg... Na de sajnos az a helyzet, ghoy nagyon sok féle gyógyszert használtam már, és egyszerűen egyik sem hat!! :(( Pl fejfájásnál a Cataflam meg az algopyrin, mintha be sem vettem volna.. (Nem tudom ide jön-e de a fogorvosos érzéstelenítő sem használ :O)Aztán apranaxot próbáltam már meg algoflex M-et meg Suppositorium analgeticom forte-t(ez utóbbi néha enyhíteni szokta, de most az sem használt) És volt már hgoy injekcióban kaptam fájdalomcsillapítót anynira rossz volt, de atól is annyi történt, hogy épp hogy elviselhető lett a fájdalom, de továbbra is fájt... :S Melegvizes palackot próbáltam, de attól érdekes mód még jobban begörcsöl... :( MA olyan, mintha kampókat akasztottak volna a hasamba belülről és cafatokat tépkednének le belőle... :S Egy szó mint száz, nem igazán használ semmi.... Lehet hogy tényleg valami szervi baj van, vagy ez így "normális" nekem ez jutott? : S

2011. máj. 19. 13:39
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok :)

Nézd ha ennyire rossz a helyzet esetleg érdemes lenne kivizsgáltatni. Előfordulhatnak olyan enzimatikus, metabolikus problémák amik nem kórosak, de amik miatt a szervezeted (májad) gyorsabban bontja bizonyos gyógyszereket. (én a műtéti altatottaknál tanultunk ilyet. Az emberek bizonyos része hamarabb elbontja az altatót, és felébrednek műtét közben) Vagy csökkent valamelyik receptor amelyikhez a hatóanyag kötődik.

Vagy érdemes kipróbálni akár alternatív gyógyászati dolgokat is, hátha valamelyik segít. (csak vigyázz a kuruzslókkal) Én pl reflexológushoz jártam a vesém miatt és nekem használt.

2011. máj. 19. 17:47
 36/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!! Na utánajárok ezeknek a dolgoknak... :D
2011. máj. 20. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!