Mi történik ha valaki 60-100 szem drotaverint=nospát egyszerre bevesz?
Nézd én tudom mi az a menstruációs fájdalom,mivel hozzám már kellett kijönni görcsoldó injekcióval, mert lábra sem tudtam állni... De azért nem akartam belehalni :S
Gyógyszerésznek tanulok, így tudom, hogy nem véletlenül találják ki az adagolást. Nagyon súlyos bajaid is lehetnek ha túlléped a dózist. Itt nem feltétlen arra gondolok, hogy meghalsz. (bár 100 szem gyógyszer a gyomrod készíti ki XD) De gőleg sok fájdalomcsillapítónak máj és vesekárosító hatása van, ha túladagolod. (pl a paracetamol adagolásnál szigorú ellenőrzés kell, mert májkárosító. Az aszpirin thrombocitopéniát okozhat...) Ja a drovaterin meg vesekárosító. Amúgy az adagolása:
Szokásos napi dózis: 40–240 mg; 1-3x1-2 tbl vagy amp.
Na de, hogy tanácsot is adjak. Szerintem gyógyszereket keverni nem szabad, mert nem tudhatod milyen keresztreakcióba lépnek egymással. Próbálj ki természetesebb dolgokat, pl meleg vizes zacskó a hasra, vagy nekem volt egy mágneses hasra csatolható övem, ami pont ilyen menstruációs bántalmakon segített.
Esetleg érdemes megfontolni, hogy jövő hónapban kéred a háziorvodotól, hogy erősebb gyógyszert írjon fel. (cataflan)
Amúgy meg az ilyen dobozban hozok sok gyógyszert akcióval csak óvatosan...mert ez biztosan nem gyógyszergyári kiszerelés. Rokonod dolgozik gyógyszergyárban? (mert ott a futószalag mellett ülve szépen lehet zacsiban elvinni a cuccot :D) Persze ez illegális.
Köszönöm szépen a rendes válaszokat (utolsó meg azelőttinek!)
Természetesen nem akartam ennyit bevenni, teljesen nem vagyok elmebeteg... Na de sajnos az a helyzet, ghoy nagyon sok féle gyógyszert használtam már, és egyszerűen egyik sem hat!! :(( Pl fejfájásnál a Cataflam meg az algopyrin, mintha be sem vettem volna.. (Nem tudom ide jön-e de a fogorvosos érzéstelenítő sem használ :O)Aztán apranaxot próbáltam már meg algoflex M-et meg Suppositorium analgeticom forte-t(ez utóbbi néha enyhíteni szokta, de most az sem használt) És volt már hgoy injekcióban kaptam fájdalomcsillapítót anynira rossz volt, de atól is annyi történt, hogy épp hogy elviselhető lett a fájdalom, de továbbra is fájt... :S Melegvizes palackot próbáltam, de attól érdekes mód még jobban begörcsöl... :( MA olyan, mintha kampókat akasztottak volna a hasamba belülről és cafatokat tépkednének le belőle... :S Egy szó mint száz, nem igazán használ semmi.... Lehet hogy tényleg valami szervi baj van, vagy ez így "normális" nekem ez jutott? : S
Utolsó vagyok :)
Nézd ha ennyire rossz a helyzet esetleg érdemes lenne kivizsgáltatni. Előfordulhatnak olyan enzimatikus, metabolikus problémák amik nem kórosak, de amik miatt a szervezeted (májad) gyorsabban bontja bizonyos gyógyszereket. (én a műtéti altatottaknál tanultunk ilyet. Az emberek bizonyos része hamarabb elbontja az altatót, és felébrednek műtét közben) Vagy csökkent valamelyik receptor amelyikhez a hatóanyag kötődik.
Vagy érdemes kipróbálni akár alternatív gyógyászati dolgokat is, hátha valamelyik segít. (csak vigyázz a kuruzslókkal) Én pl reflexológushoz jártam a vesém miatt és nekem használt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!