Pánikbetegség legyőzhető és a tünetek?
Figyelt kérdés
Segítséget szeretnék kérni. 32 éves 3 gyerekes anyuka vagyok és pánikrohamaim szoktak lenni nem egyszerű tünetekkel: Mindenem elzsibbad, fura érzés tölt el, szapora szívverés és piros arc, az egész testem remeg és alig állok a lábamon olyankor. Nehézlégzés is előjön. Nem kívánom senkinek. Próbálok leállni az idegeskedésről de manapság hát nem tudom. Frontint szedek de szeretném elhagyni. A pajzsmirigyemre most kaptam gyógyszert amit szednem kell lehet, hogy még nem állt be rá a szervezetem? egy hete szedem.Kérlek segítsetek aki tud!2011. ápr. 26. 12:52
1/6 anonim válasza:
Igen, legyőzhető!!!!
1. Légy tisztában a betegség lényegével, és ez maga egy előrelépés a gyógyulás felé.
2. Ne terheld le magadat se testileg, se lelkileg.
3. Tanuld meg a légzésszabályozással az ellazítást.
...
2/6 anonim válasza:
Bocs, de a tünetekről elfelejtettem írni.
Legalább 10-12 tünetet sorolt föl egy szakorvos, amelyekből: - indokolatlannak tűnő felgyorsuló szívverés, kapkodó légzés(mellesleg öngerjesztő folyamat, erre kell ráéreznie az embernek, aztán minden jobb lesz :-) )
- bizonytalan járás, tér- vagy tömegiszony
- izzadás, remegés
- vérnyomás növekedés emiatt látászavar
- halálfélelem
- megőrüléstől való félelem
ennyi jut most eszembe. De épp elég ez is, nem?!?
DE: legyőzhető!!!
:-)
3/6 A kérdező kommentje:
Szia nagyon köszönön hogy írtál. Ezek sajnos nálam mind jelentkeztek de ha rámjön ez a roham már elég jól bírom kezelni és próbálom stresszmentessé tenni a mindennapokat amennyire csak lehet. Idáig frontint szedtem de már másfél hete leálltam vele, hát mit ne mondjak vért izzadok minden egyes nap de érzem, hogy napról napra jobb. Remélem ez így is marad. De nagyon nehéz!! Köszi mégegyszer hogy írtál.
2011. máj. 1. 10:15
4/6 anonim válasza:
Megtanulható egy légzést szabályozó gyakorlat. Nekem az rengeteget segített. Ha érdekelne, adj egy címet, és arra bővebben leírom.
5/6 anonim válasza:
De addig is: ha úgy érzed, hogy közeleg ez a "dolog", kapjál be egy-két Rutascorbint a szádba, és szopogasd.Ez annyira savanyú, hogy eltereli egy kicsit a figyelmet a - nemlétező - veszélyről. Amikor a Kalmopyrin még az acetil-szalicilsav Ca-sója volt, akkor az is jó volt. Leírták, hogy Ca-ionok hiánya is segítheti ennek az állapotnak a kialakulását.
6/6 A kérdező kommentje:
Ha megkérnélek priviben megírnád nekem? Köszi előre is.
2011. máj. 1. 17:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!