Miért vagy egész nap fáradt és éjszaka aktív?
Azt tudom hogy magas a vérnyomásom, nem tudom, hogy mennyire befolyásolja e ezt. Szóval hiába alszok 11 órát, nappal fáradt vagyok, mintha csak 2-3 órát aludtam volna. Többször is felébredek hajnalban, de szinte miután megnézem mennyi az idő rögtön visszaalszom. Ha felállok, akkor pedig káprázik a szemem. De már régóta ez megy. De éjszakára elmúlik minden, aktív vagyok, szinte át tudnám szelni a Balatont... Miért van ez?
13/L
Mert teljesen felborult az életritmusod, és rendszertelenül élsz/alszol, pedig 13 évesen ezt nem teheted meg (suli miatt) és nagyon ártalmas is (fejlődésben vagy).
A vérnyomásodat kezelni kell, ha nem akarsz nagyon beteg lenni. Kiegészítés képpen: sok mozgás, sport, ha túlsúlyod van, le kell adni. Sok zöldség, gyümölcs, csirke, hal, teljes kiörl. kenyér, kevés só (ez nagyon fontos a vérnyomásod miatt), kevés édesség, kóla, kávé, engergiaital szigorúan tilos (a koffein miatt, ami emeli a vérnyomást).
És rendszeres pihenés, azonos időpontban lefekvés (akkor is, ha nem vagy álmos) és felkelés.
Khöm...azért mert vámpír vagy! :D
Na de hülyéskedést félretéve valószínűbb, hogy a bioritmusod felvett egy olyan ritmust (nem tudom, hogy éjszaka mennyire vagy eljárkálós, bulizós) ami az éjszakázást jobban viseli, mint a nappali ébrenlétet.
Sok ilyen van egyébként. Az emberek többsége nappal dolgozik, iskolába jár stb. míg egy kisebb részüknek éjszaka kezdődik a nap.
Előfordul, velem is megesett.
Én azt csináltam, hogy egy szombati napra virradóra kb. hajnal kettőkor felkeltem keményen leterheltem magam fizikailag és estére láss csodát 9-kor már horpaszottam. :)
Azóta nem volt ilyen gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!