Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért szédülök ilyen sokat?

Miért szédülök ilyen sokat?

Figyelt kérdés

Vasárnap kezdődött, mikor ottvoltam barátomnál, és lefeküdtem az ágyra elég rendesen beszédültem. Elmúlt, de előjön néha. Általában akkor, mikor eldöntöm valamelyik oldalra a fejemet. Pár mp-ig tart az egész, de fura, mert eddig sosem szédültem, csak mikor hirtelen álltam fel fekvő helyzetből.

De néha akkor is szédülök, mikor nem döntöm el a fejemet.

Múlt hét kedd óta szemüveges vagyok, de csak suliba kell hordanom, meg mikor gépezek. -0.75-ös. Lehet, hogy a szemüveg miatt van?

15 éves lány.

2011. ápr. 20. 20:21
 1/6 anonim ***** válasza:
akár attól is lehet szerintem, lehet, hogy túl erős szemüveget írtak fel, mondjuk akkor inkább fájni szokott a fej. Iszol elég folyadékot mostanában?
2011. ápr. 20. 20:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Lehet a szemüvegtől is, mert még csak most kezdted hordani, de az alacsony vérnyomástól is!
2011. ápr. 20. 20:32
 3/6 Alex Mészáros ***** válasza:

Szia!

A szédülés lehet, hogy figyelmeztető tünet,de a szemüveg is okozhtja,mert nem szokott hozzá a szemed. Ha ezek a panaszok továbbra is megmaradnak ajánlatos orvoshoz fordulni.Pulzussal és vérnyomással nincs semmi gond?

2011. ápr. 20. 20:34
 4/6 A kérdező kommentje:

igen, iszok eleget, de a mikor nincs rajtam a szemüveg, akkor is szoktam szédülni.

és a várnyomás pulzus az meg lett mérve nemrég, mert volt egészségnap az iskolában, és nem mondták, hogy rossz lenne

2011. ápr. 20. 20:45
 5/6 anonim válasza:
A -0,75-ös szemüvegedet mi a francért kellene gépezéshez hordanod? Lehet pont ez a baj, hogy akkor is hordod, amikor nem szükséges. A mínuszos szemüvegek távollátásra valók, mert szemüveg nélkül nem látsz jól távolra. Suliban akkor kell, ha nem látod a messze lévő táblát. De csak akkor és utcán használd! Ezt próbáld ki így, viszont ha nem javulsz menj el a fül-orr-gégészetre, mert lehet, hogy a füledben lévő egyensúlyozó szerveddel van valami probléma és ez okozza a szédülést.
2011. ápr. 29. 13:49
 6/6 anonim válasza:
Nekem picivel erősebb lencséim vannak (-1;-1,5), de én is ugyanígy jártam. Mondjuk én folyamatosan hordom/hordtam a szemüvegem. Lehet egy idő után hozzá fog szokni a szemed. Viszont egy önvizsgálatot tehetsz magadon: ha megszédülsz nézd meg a pulzusodat. 70-80 a normális, de 120-ig nincs gond.
2011. máj. 15. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!