Vasárnap kezdődött, mikor ottvoltam barátomnál, és lefeküdtem az ágyra elég rendesen beszédültem. Elmúlt, de előjön néha. Általában akkor, mikor eldöntöm valamelyik oldalra a fejemet. Pár mp-ig tart az egész, de fura, mert eddig sosem szédültem, csak mikor hirtelen álltam fel fekvő helyzetből.
De néha akkor is szédülök, mikor nem döntöm el a fejemet.
Múlt hét kedd óta szemüveges vagyok, de csak suliba kell hordanom, meg mikor gépezek. -0.75-ös. Lehet, hogy a szemüveg miatt van?
15 éves lány.
2011. ápr. 20. 20:21
1/6 anonim válasza:
akár attól is lehet szerintem, lehet, hogy túl erős szemüveget írtak fel, mondjuk akkor inkább fájni szokott a fej. Iszol elég folyadékot mostanában?
2011. ápr. 20. 20:28
2/6 anonim válasza:
Lehet a szemüvegtől is, mert még csak most kezdted hordani, de az alacsony vérnyomástól is!
2011. ápr. 20. 20:32
3/6 Alex Mészáros válasza:
Szia!
A szédülés lehet, hogy figyelmeztető tünet,de a szemüveg is okozhtja,mert nem szokott hozzá a szemed. Ha ezek a panaszok továbbra is megmaradnak ajánlatos orvoshoz fordulni.Pulzussal és vérnyomással nincs semmi gond?
2011. ápr. 20. 20:34
4/6 A kérdező kommentje:
igen, iszok eleget, de a mikor nincs rajtam a szemüveg, akkor is szoktam szédülni.
és a várnyomás pulzus az meg lett mérve nemrég, mert volt egészségnap az iskolában, és nem mondták, hogy rossz lenne
2011. ápr. 20. 20:45
5/6 anonim válasza:
A -0,75-ös szemüvegedet mi a francért kellene gépezéshez hordanod? Lehet pont ez a baj, hogy akkor is hordod, amikor nem szükséges. A mínuszos szemüvegek távollátásra valók, mert szemüveg nélkül nem látsz jól távolra. Suliban akkor kell, ha nem látod a messze lévő táblát. De csak akkor és utcán használd! Ezt próbáld ki így, viszont ha nem javulsz menj el a fül-orr-gégészetre, mert lehet, hogy a füledben lévő egyensúlyozó szerveddel van valami probléma és ez okozza a szédülést.
2011. ápr. 29. 13:49
6/6 anonim válasza:
Nekem picivel erősebb lencséim vannak (-1;-1,5), de én is ugyanígy jártam. Mondjuk én folyamatosan hordom/hordtam a szemüvegem. Lehet egy idő után hozzá fog szokni a szemed. Viszont egy önvizsgálatot tehetsz magadon: ha megszédülsz nézd meg a pulzusodat. 70-80 a normális, de 120-ig nincs gond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!