Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Normálisak ezek a problémáim...

Normálisak ezek a problémáim 35 évesen?

Figyelt kérdés

A hátamon és a nyakamon szinte folyamatosan fájnak az izmok itt-ott.Időnként a vállaim is fájnak.Most a épp jobb vállam,két ujjam is zsibbad a kezemen.Reggelente gyakran azért kell felkelnem,mert nagyon fáj a derekam,szinte lüktet.A csípőm,és a térdem időnként fordulásnál pattan egy nagyot,és utána napokig enyhe fájdalmat érzek bennük.

Nem nagy fájdalmak ezek,hogy orvoshoz forduljak,és nem is állandóan érzem,csak mindig van valamivel ilyen jellegű problémám.

Mi a baj,öregszem?Vagy ez ebben a korban már normális?:(

35/N

2011. márc. 28. 08:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Attól hogy nem nagyok a fájdalmak, jó ha el mész az orvoshoz, mart a legkisebb fájdalom is jelzés, hogy valami nincs rendben.
2011. márc. 28. 08:15
 2/2 anonim ***** válasza:

Ne haragudj meg, de tényleg öregszel, de ez azért nem azt jelenti, hogy már öreg vagy!

A leirt tüneteket én is tapasztaltam a te korodban (most 54 éves nö vagyok), és idöközben az okát is tudom. Túl sokat ülsz a gép elött (meg esetleg a munkahelyeden is), és az izmos teljesen elmerevednek a hátadban (meg máshol is). A hát-váll-kézfájás, ujjzsibbadás tipikus az ilyen esetekre.

DE - hogy valami jót is mondjak - ez nem visszafordithatatlan, ha elkezdesz tornázni, akkor tökéletesen rendbejöhetsz. Nekem 40 évesen annyira rossz volt a helyzet, hogy egyik karomat sem tudtam vállmagasság fölé emelni a fájdalom miatt - ma meg csak egész ritkán érzem, hogy fáj. Kb. két éve kezdtem el rendszeresen sportolni, és egyre többen megkérdezik, hogy mi történt velem, hogy ennyire visszafiatalodtam a mozgásom alapján. Mellékesen fogytam is majdnem 10 kg-ot, ezen kivül a "fájások" is eltüntek.

Elég, ha naponta fél órát rászánsz a mozgásra - ennyit meg csak akkor nem tudsz, ha nem is akarod. Ha érdekel, akkor irj privátban, ott megirom, hogy mit és hogy csináltam - itt nem akarom részletezni, mert sokan belekötnének.

2011. márc. 28. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!