Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nyelési problémáim vannak....

Nyelési problémáim vannak. Mit csináljak? Milyen betegség lehet ez?

Figyelt kérdés

Szóval tegnapelőtt minden oké volt, megvacsoráztam (amúgy nem ettem sokat), kb. 2 órával később olyan este 11 volt már úgy érzetem, mintha valami kaja megakadt volna a nyelőcsövembe. Nem nagyon foglalkoztam vele, ittam rá, gondoltam lecsúszik. Hát tévedtem. Egy kis idővel később már a mellkasom is görcsölt,szúrt, valamilyen hülye nyomást éreztem, komolyan halálfélelmem volt. Mindegy, nagyon nehezen sikerült elaludnom. Reggelre már semmi bajom nem volt.

Tegnap nem éreztem ilyesmit, de most ismét kegyetlenül szenvedek.

Igaz, kicsit sok mindent ettem ma, de megint ugyanez a szitu mint tegnapelőtt volt, de most még nehezebben tudok nyelni, és eléggé fáj is mikor nyelek.

Mi lehet ez? Utánanéztem neten, olvasgattam tüneteket, és legjobban az alsó nyelőcső záróizom görcsére gyanakszom, de nem vagyok nagy szakértő a témában, szóval ez korántsem biztos. Milyen orvoshoz menjek el? Szerintetek komoly probléma lehet ez?

2010. jan. 23. 00:25
 1/4 anonim ***** válasza:
lehet h vmi nyirokcso vagy egyéb gyulladás, mihamarabb háziorvost ajánlok, mielőtt fuldokolva ébrednél éjjel!
2010. jan. 23. 00:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet reflux betegséged van, vagyis amikor a gyomorból visszaáramlik a nyelőcsőbe a sav, és az marja. Az okozhat ilyen feszítő, szúró nyomást is a mellkasodnál. Nem fogsz megfulladni, de menjél mielőbb orvoshoz. Ha valóban reflux, kapsz rá gyógyszert.
2010. jan. 23. 00:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem nagyon-nagyon hasonló problémám volt, ha komolyan zavar, akkor menj el orvoshoz, de készülj fel, hogy az első reakciójuk a nyelőcsőröntgen és a tükrözés lesz! Persze túl lehet élni, nem fáj, csak kellemetlen, és ha tényleg baj van, meg kell csinálni. Ennek ellenére csak akkor javaslom, ha huzamosabb ideig fennáll a probléma. Ugyanezen átmentem én is :(
2010. jan. 23. 01:32
 4/4 anonim válasza:
Ha valaki itt van még, akár a válaszolók, akár a kérdező, válaszolnátok? Nekem kb. 1 éve vannak nyelési problémáim. Szinte minden étkezésnél megakad az étel, de még a folyadékot sem tudom rendesen lenyelni, az is megakad. Tavaly voltam már nyelési röntgenen és gyomortükrözésen is. De igaziból semmit sem találtak. Viszont egyre inkább idegesít. Néha már rettegek az evéstől, mert attól félek, hogy egyszer megfulladok. Általában lemegy egy idő után, de kb. 3-szor már előfordult, hogy annyira megakadt, hogy se le, se föl, nem kaptam levegőt, míg nem sikerült mégis visszajönnie. Hát nem volt kellemes érzés. Utána remegtem, mint a kocsonya, mert azt hittem, hogy ott helybe megfulladok. Szerintem visszamegyek orovoshoz, mert ez nem állapot. Nektek írtak fel valamilyen tablettát? Ha igen, használt?
2010. márc. 13. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!