Miért érzem magam rosszul a kajától?
Szép lassan, de biztosan előjött egy probléma, mégpedig az, hogy akármilyen kicsi édes kaját eszek, elkezd fájni a fejem és rosszul vagyok. Valamikor csak úgy kijön: például megeszek sült csirkecombot vagy valamilyen tök normális kaját, és egyből elkezd fájni a fejem. Hiába iszok, nem múlik el. Lassan már nem merek semmit sem enni, mindentől rosszul vagyok.
Nem vagyok terhes és cukorbetegséget sem diagnosztizáltak (merthogy a cukorbetegségre gondoltam, hátha azért).
Nekem ugyanilyen tünetem volt és inzulinrezisztenciám van.
De igen a cukroddal van baj.a nehéz ételektől hirtelen megy fel a cukrod és megadott időre sem bontja le a hasnyálmirigy.
Érdemes újra elmenni egy endokrinológushos és terheléses vérvételt kérni.Ez egyébként együtt jár pajzsmirigy alulműködéssel is, talán ezért nem vették észre.
Nekem ugyanilyen tünetem volt és inzulinrezisztenciám van.
De igen a cukroddal van baj.a nehéz ételektől hirtelen megy fel a cukrod és megadott időre sem bontja le a hasnyálmirigy.
Érdemes újra elmenni egy endokrinológushos és terheléses vérvételt kérni.Ez egyébként együtt jár pajzsmirigy alulműködéssel is, talán ezért nem vették észre.
Köszi a választ, legalább okosabb lettem. Amúgy elsőnek: tényleg nem zabálok sokat, főleg most, hogy rosszul vagyok, alig bírok valamit enni...
Azért jó lenne ha írnátok még, van-e valakinek ilyesmi?
Majd elmegyek akkor kivizsgáltatom magam.
És második: neked nem volt olyan, hogy mondjuk nagyon erős fejfájás után hánytál?
Az inzulinrezisztencia nem egyenlő a cukorbajjal illetve nekem az orvos azt mondta, hiába szedek a cukorbetegeknek adandó gyógyszert, nem az, mert a pajzsmirigy alulműködés is benne van és nem minősül cukorbetegségnek, csak ugyanúgy kell kezelni.
Nem hánytam, de olyan fejfájásaim voltak, szinte minden nap szdtem algoflexet és mindenki azt mondta, biztos frontérzékeny vagyok. 14 év után derült ki a bajom egy véletlen folytán és amióta kezelnek, azóta 3 havonta fáj a fejem és csak a fronttól.
Jó ötlet!
A másik bajom pedig, hogy nem bírok ki egy napot se cukros kaja nélkül. Remegek érte. Mint vmi függő. Tudom, hogy azt mondtam, rosszul vagyok a cukros kajától, de nem tudom kiszámítani. Egyszer eszek és rosszul vagyok tőle fejfájással, egyszer meg semmi nem lesz bajom. Viszont mindig kívánom a cukros kaját.
Az inzulinrezisztencia nem egyenlő a cukorbajjal illetve nekem az orvos azt mondta, hiába szedek a cukorbetegeknek adandó gyógyszert, nem az, mert a pajzsmirigy alulműködés is benne van és nem minősül cukorbetegségnek, csak ugyanúgy kell kezelni.
Nem hánytam, de olyan fejfájásaim voltak, szinte minden nap szdtem algoflexet és mindenki azt mondta, biztos frontérzékeny vagyok. 14 év után derült ki a bajom egy véletlen folytán és amióta kezelnek, azóta 3 havonta fáj a fejem és csak a fronttól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!