Mennyire magas a GGT meghatározásnál a 283-as érték?
Én hasonló cipőben jártam,annyi különbséggel,hogy az én értékeim jóval rosszabb voltak az Apukádénál.Besárgultam.
Éveken át én is keményen piáltam.Van egy belgyógyász főorvos barátom akihez rendszeresen jártam.Ő mindig figyelmeztetett,hogy álljak le mert nem lesz jó vége.
Egészen addig nem érdekelt amig egy nap besárgultam és kórház lett a vége.Ott a barátom arcán láttam,hogy komoly a baj.Szerencsémre javultak a májfunkciós értékek.A barátommal komolyan elbeszélgettünk,azt mondta,hogy egy olyan határon voltam ahonnan szerencsére vissza tudtam fordulni,de ha ezt a határt átléptem volna a gondos kezelések ellenére 5 éven belül,bármit tesznek értem meghalok.Itt elgondolkoztam (a gyermekeim még kicsik)kell ez nekem ? Azóta egy kortyot se ittam szedem a máriatövis
olajat és az eredményeim normálisak.
Kérek mindenkit aki hasonló cipőben jár,okuljon az én példámból,ne lépje át azt a bizonyos határt.
Nincs akaraterőm,de ezzel a beszélgetéssel a doki elérte,
hogy hagyjam a piát a fenébe.Szerintem Apukádnak is az kellene,hogy az orvosa őszintén mondja el mire számíthat ha továbbra is inni fog.Nem hiszem,hogy a családjára hallgatni fog.
Én is leírom a saját esetem. Rendszeresen, minden hétvégén, néha hétköznap is 1-2 alkalommal söröztem esténként. Filmezés közben lement 6-10 Kőbányai.
Aztán elmentem vérvételre, és a Gamma GT (GGT) érték 224-es lett, a max. 55-ből, a GPT 70-es a max. 50-ből.
Ma van két hónapja, hogy egyetlen gramm alkoholt sem ittam, és a Gamma GT értéke még mindig 89, a GPT meg 64.
2 hónap után sem hiányzik az alkohol, még a sör sem. Van egy gyerekem, megfogadtam, hogy többé nem iszok alkoholt. Sörözni tutira nem fogok többet, max. alkohol menteset.
Csak azt nem értem, hogy ezt anno miért nem verték a fejünkbe az iskolában, ott lett volna idő bemutatni, tényleg mennyire is veszélyes ez a dolog.
Ha te is a Google-ből keveredtél ide, akkor állj le az alkohollal, gondolj csak bele, milyen vicces lesz a gyerekednek kicsiként eltemetni az egyik szülőjét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!