Nagynénémnek körülbelül már egy hete minden este felmegy a vérnyomása kb 180-ra?
...már vittük orvoshoz, felírt neki egy nyelv alá tévős gyógyszert, azt mondta, hogy csak néha, a nagyon extrém esetekben alkalmazzuk, mint például a 180. De mint az elején írtam, sajnos minden este extra magas neki, van úgy hogy 180 fölé is megy :(
Szerintetek nem árt, ha minden este beveszi?
Egyébként egy 78 éves néni, és nagyon idegeskedő típus.
Az idegeskedéstől nem mehet föl neki? Szerintetek megpróbáljuk a nyugtatót? Igaz, most nincs itt mellettem a vérnyomáscsökkentő tájékoztatója, így nem tudom, hogy egyáltalán szabad-e, de ha igen, szerintetek használna?
Egy enyhe nyugtató mindenképpen jó tenne. Egyébként szed naponta vérnyomáscsökkentő gyógyszert?
A nyelvalá helyezhető gyógyszer az csak a pillanatnyi kiugrás kezelésére való.. azonban az akut vérnyomás problémát nem oldja meg.
Én azt gondolom érdemes volna más belgyógyásszal konzultálni. A végén kap egy agyvérzést a hölgy és az bizony nagyon nagy bajokat okozhat hosszu időre.
szed normál vérnyomáscsökkentőt is már évek óta
és köszönöm a válaszokat
Saját tapasztalat: ha hosszu évekig ugyaazt a vérnyomáscsökkentőt szedi az ember,, egy idő után kiismeri a szervezet, ajánlatos váltani, vagy elhuzódó hatásut szedni.
Elhuzódó hatásu: Tritace 5 mg. HCT ami egyben kicsit vizhajtó hatsu is.
köszönöm szépen mindenkinek!
Olvasgattam a témában, és úgy döntöttünk, először megpróbálkozunk a magnéziummal, mert vérnyomáscsökkentő és feszültségoldó is, ártani biztos nem fog.
Ha beválik majd megírom, hátha másoknak is hasznára válhat majd.
Ha ez nem, akkor jön a gyógyszer váltás.
Anyámnak (79 éves) is minden este felment a vérnyomása, most hogy bejöttek a hideg hosszú esték.
Lassan kikövetkeztettük, hogy a mozgás hiánya okozta, azóta nem rest elmenni a boltba vagy a testvéréhez és néha tornázik.
Most már nem ég az arca a magas vérnyomástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!