Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Minden nap gondolok a halálra...

Minden nap gondolok a halálra és az öngyilkosságra. Ez baj?

Figyelt kérdés
Nem akarok meghalni és öngyilkos sem akarok lenni, mégis nem telik el nap, hogy ne gondolnék a saját halálomra, vagy hogy milyen lenne, ha öngyilkos lennék. Ez normális 19 évesen? Pár éve volt már ilyen gondom, de meggyógyultam...
2011. jan. 25. 21:39
 1/1 anonim ***** válasza:

Régebben én is folyamatosan erre gondoltam. Emeletes házban lakunk, mindig megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha most kiugranék...hajózni meg egyenesen utálok, mert mindig azon jár az eszem, hogy ha most beleugranék a vízbe és megfulladnék, akkor mi lenne velem utána? Hogy néznék ki, mi van a víz alatt, satöbb...de én is sokat gondolok halálra. Múltkor, amikor vezettem, körülbelül 90-nel mentem, és eszembe jutott, hogy ha most velem pont szembe jönne egy autó ugyanilyen sebességgel, akkor egymásba ütköznénk, és biztos, hogy meghalnék. Annyira elszörnyedtem, hogy majdnem meg kellett állnom (mondjuk pár hónapja belemásztam egy gödörbe kocsival, biztos emiatt van).

Szerintem ez természetes, mert mindenkiben félelem van ezzel kapcsolatban, és kíváncsiak vagyunk rá, milyen lehet. Csak senki nem meri megcsinálni, mert ez egy one way ticket, nincs visszaút. Ha nagyon zavar ez Téged, akkor olvass egy lélektani könyvet, nekem az anno segített.

2011. jan. 26. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!