Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A mák valóban egészségessé tesz?

A mák valóban egészségessé tesz?

Figyelt kérdés
Hogy kell fogyasztani? Meg kell darálni? Ha cukorral eszem, az nem tompít a hatásán?
2011. jan. 22. 20:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Fontos tudni, hogy a mákmag teljesen ártalmatlan és egészséges élelmiszer. Egy-egy mákkal dúsított ételből alkalmanként nem nagy mennyiséget eszünk, ennek ellenére értékes tápanyagtartalmú élelmiszer. 100 g mákban 537 kcal, 20,5 g fehérje, 38,2 g zsír és 23,9 g szénhidrát van. A vitaminok közül értékes B1-, B6-, B2-, niacinforrás. Az ásványi anyagok közül pedig nagyobb mennyiségben kálciumot, cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot tartalmaz.

(forrás: origo)

2011. jan. 22. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
és ha keverem cukorral + összedarálom, úgyis hathat?
2011. jan. 24. 15:18

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!