Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Akivel már volt ilyen, annak...

Akivel már volt ilyen, annak mit mondott az orvos? Mi ez?

Figyelt kérdés
Néha a semmiből előjön egy nagyon gyors szívdobogás, órákig vagy csak percekig tart, 180-185ös pulzus. Minden ok nélküli ájulások, mostanában ritka, mert már nem dolgozom éjszaka. Ma vért vettek tőlem, nem is láttam a vért, de elájultam. Ilyenkor teljesen kimerevedek, semmit nem tudok magamról, és nem is emlékszem semmire utána. Epilepsziás a vizsgálatok alapján nem vagyok! Megyek kardiológiára, meg mindenhova, ahova kell, csak érdekel, hogy másnak esetleg mit mondtak erre.
2011. jan. 6. 12:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Ma voltam orvosnál ilyen panasszal, néha hirtelen elkezd dobogni a szívem 185-190 pulzussal, ez kb 5 percig tart. Nekm más gondot nem okoz. Kardiológiára kell mennem. Ez a stressztől és szorongástól is lehet.
2011. jan. 6. 12:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Nagyjából ugyanez, egykis masszív fulladással megspékelve. A szívultrahang mutatta ki, hogy nem zárnak rendesen a szívbillentyüim.
2011. jan. 6. 12:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Keress rá a "paroxysmalis tachycardia" kifejezésre, szinte adja magát. A kardiológián kellett volna kezdeni a dolgot és ha a "sima" EKG nem mutat semmit, akkor érdemes feltetetni egy Holtert.

Sok minden okozhatja ezt az eltérést (ectopiás góc, járulékos köteg, reentry pálya), de az közös bennük, hogy mindegyik a szívben van.

Ha a heves dobogással kísért periódusban vannak az ájulások, akkor minél hamarabb menj.

2011. jan. 6. 12:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat, ahogy látom, semmi jóra ne számítsak... Király!
2011. jan. 6. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!