Miért kell fizetni tb-t ha pl. sosem járok dokihoz és ha
igen akkor is magánhoz?
Figyelt kérdés
Most kaptam levelet az apehtől, hogy regisztráljak. Most kéri 2008tól is a tb-t? Mégis miből fizessem ki ha nincs is munkahelyem?
2010. dec. 27. 19:53
1/9 anonim válasza:
hát mert az a szabály, hogy ha nem keresel pénzt, akkor fizess.
tőlem is kérik 2008tól. szerintem vicces. :)
2010. dec. 27. 19:58
2/9 anonim válasza:
Teljesen mindegy hogy mi a neve, az adó az adó. A levegőért is fizetünk, környezetvédelem címszó alatt a gázszámlához csapják hozzá.
2010. dec. 27. 20:01
3/9 anonim válasza:
Ezt különben én is röhejnek tartom. Fizess amikor pont hogy nincs munkahelyed. Vicc!
2010. dec. 27. 20:10
4/9 anonim válasza:
"Ezt különben én is röhejnek tartom. Fizess amikor pont hogy nincs munkahelyed. Vicc!"
Az autó biztosítását is fizetni kell! A betegségbiztosítás miért más? Nincs munkahelyed de magánorvosra van pénzed? Fura!
2010. dec. 27. 20:18
5/9 A kérdező kommentje:
3 év alatt 1 szer voltam dokinál és akkor is a magán fogorvosomnál. Ha nem vettem igénybe a tb-t akkor minek fizessek visszamenőleg?
2010. dec. 27. 20:21
6/9 anonim válasza:
Mert ez ebben az államban így működik. Az állam törvényeit be kell tartanood akkor is, ha nem tetszik. A te érdeked, hogy legyen biztosításod, most épp egészséges vagy, de öt perc múlva eltörheted a bokádat a jégen. A díjat pedig nem visszamenőleg fizeted, hanem díjtartozásod van, mert évek óta annak ellenére, hogy kellett volna, nem fizetted. Hogy a munkanélküli miből, az egy más kérdés, de gondolom, ha az államnak nyugdíjra nincs pénze, akkor erre se, azt viszont nem teheti meg, hogy nem nyújt sürgősségi ellátást.
2010. dec. 27. 20:32
7/9 anonim válasza:
ha regisztrált munkanélküli lennél, akkor nem kellene fizetned, mert a munkaügyi központ megküldi az adatokat az apehnak.
2010. dec. 27. 22:12
8/9 anonim válasza:
Remélem ezt ezsedbe se fog jutni, mondjuk amikor baleset ér, és az állami kórházba (tudod, nem a magánba visznek téged egyből ;) ) fognak ellátni, a tb-dből...
Ha nem fizeted, nem látnak el, ott hagynak az út szélén... Na jó nem, csak behajtják rajtad a több milliót, amennyibe a kezelésed kerül.
2010. dec. 28. 00:09
9/9 anonim válasza:
2010-12-27 20:18-nak
Nem, nem magánovoshoz járok. Egyszerűen nem értem a logikáját. Nem vagyok beteges egyébként. Ha az autóshoz hasonlítjuk inkább azt mondanám: miért fizessek kötelezőt ha nincs autóm?
Én is sztem utoljára 3évesen voltam kórházban akkor sem azért mert nagyon beteg voltam hanem mert kivették a mandulám. Azóta nem.
Egyébként be voltam jelentve munkaügyi központban is,csak mivel 19évesen nem volt több év munkaviszonyom egyáltalán nem küldtek semmit az apehnak hanem ugyanúgy fizetnem kellett a tbt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!