Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Egy kicsit zsibbad a bal...

Egy kicsit zsibbad a bal kezem, mi lehet?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, makk egészséges (elvileg). 1-2 napja egy kicsit zsibbad a bal karom, főleg az újjaimnál érzem. Mi lehet az oka?
2010. dec. 27. 14:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Amikor számítógépezel hogy tartod a bal kezedet, az asztalon, vagy lógva, vagy behajlítod könyöknél. Elképzelhető ha behajlítod, és sokáig a gépnél ülsz a vérkeringés nem áramlik rendesen. Én erre tippelek.
2010. dec. 27. 14:41
 2/8 anonim ***** válasza:
első jól ondolja, esetleg izületi gyulladás is lehet. Nekem az egész karom szokott zsibbadni.
2010. dec. 27. 14:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Az előttem szólóval értek egyet!

Nekem kb másfél éve zsibbad a bal kezem kisujja, a gyűrűsujj széle, s a tenyér külső vonala kicsit. Rengeteget jártam utána, mindenféle vizsgálatok, stb, és a végén is azt mondták, amit az elején: a számítógépes munka az oka, a letámasztástól sérült az ideg. Gyógyítani nem lehet, hanem B vitamint kell szedni, normálisan tartani, hogy ne nyomódjon, és magától helyre fog állni. Ulnaris lassus, vagy valami hasonló a diagnózis, mármint az enyém (nyilván a tiédet csak orvos állapíthatja meg).

Kicsit már javult, de az is lehet, hogy hozzászoktam.

2010. dec. 27. 14:48
 4/8 anonim ***** válasza:
En igy voltam honapokig. Ejjel ugy zsibbadt, hogy egyenesen fajt, tartanom kellett, hogy tudjak valamit aludni. Dokirol szo sem volt, elmentem a mi megbizhato csontkovacsunkhoz. Oszerinte egy bordam volt kint a jobb oldalon. (mar elfelejtettem hanyas). 20 perc alatt rendbe hozott, azota sem zsibbad se a kezem, se a karom. Ez volt 4 eve.
2010. dec. 27. 14:50
 5/8 anonim ***** válasza:

szív probléma,vagy idegi gond. Első körben kardiológia ha nem múlik,utána neurológia.

Amúgy a mozgásszegény életmód,és ahogy előttem irták a sok támaszkodás,nehéz táska félvállon cipelése nyomhatja az idegeket,sérülhetnek

2010. dec. 27. 14:57
 6/8 anonim ***** válasza:
vérkeringés zavara miatt is lehet, plusz ha nem mozgatod eleget
2010. dec. 27. 14:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt már ilyen, elmúlt. Olyan is volt, hogy éjszaka arra ébredtem, hogy nem mozog a bal lábam, úgy elzsibbadt. Nagyon beparáztam:) De aztán nem zsibbadt többé. Ha nem marad abba a zsibbadás, akkor azért menj majd el dokihoz:)
2010. dec. 27. 15:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket. Csak nagyon minimálisan zsibbad, igazából nem is zavaró, de az érdekes, hogy ha nem gondolok rá (elfelejtem, hogy zsibbad), akkor nem zsibbad. :D
2010. dec. 27. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!