Délután eltört egy pohár és elvágta a csuklomnál a kezem valószinüleg kicsit eret is ért mert folyt a vér azért. Reggelre megyogyulhat? Most nagyon zsibbad, de bekötöttem.
erek már vannak bőr középső rétegében is, szal egy erősebb macskakarmolás is vérzik, mégsem kell összevarrni...
viszont hogyha tényleg mély meg így hogy zsibbad is, akkor tényleg ügyelet, mert azt jól mondta ez előttem szóló, össze kell varrni...
Ha mély a seb, akkor ömlik a vér a csuklóból (tudom, mert öcsémnek volt egy valóban mély sebes csuklós üveges balesete, perceken múlt az élete).
Meg fog reggelre gyógyulni, ha kicsit vágott és nem ázik át gyorsan (azaz pár perc alatt) a kötés, az valószínűleg csak egy hajszálér lehetett (az is van csuklónál). Tisztítsd ki, amennyire tudod, Betadin tökéletes, és figyeld, hogy ne maradjon benne üvegszilánk, ha bizonytalan vagy, és érzel ott valamit, és nem tudod kiszedni, akkor menj orvoshoz, de ha minden rendben van, nem érzel szilánkot és csak zsibbad (minden vágás zsibbad), és nem vérzik át a kötés, akkor nem lesz baj.
(Első válaszoló) azért szerintem van különbség a vérvétel és aközött hogy valaki elvágja a kezét. Én is vágtam már el a kezem üveggel (üveggel foglalkozom)
mégsem zsibbadt a kezem.
Oké, én is tapasztalatból írtam :-)
Mellesleg nem lenne baj, ha a kérdező azért írna, mit tud a sebéről bővebbet írni, elállt-e a vérzés, stb. mert egy zsibbadásból ezen a tájékon nem lehet kiindulni, pont azért, amiket már írtam. Orvos is van a családban, én is tanultam elsősegélyt. Nem szeretik az olyan betegeket, akik minden piti dologgal rohangálnak, amit otthon egyszerűen el lehetne látni.
Oké, elbeszélünk egymás mellett, nem ismétlem magam :-)
A kérdező jó lenne, ha írna, mi a helyzet, abból többet lehetne mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!