Mitől lehet székrekedésem?
Figyelt kérdés
2 éve székrekedéssel küzdök.Most 13 éves vagyok, kicsi ahhoz,hogy egyedül menjek dokihoz, de anya meg nem ér rá elvinni.Olvasgattam már erről, és eszerint a szervezetem hozzászokott a hashajtókhoz.
Esetleg a korom miatt van, hogy fejlődésbe vagyok, és később elmúlhat?
Nagyon nehéz ezzel együtt élni,emellett rengeteg programról lemaradok, mert hashajtóval nem merek elmenni sehová.
A táplálkozásommal van baj?
Amiket megeszek a tészták, rántotthús, banán,mandarin... elég szűkös.
Mi lehet a gond?Mi a megoldás?
Iszom a ferenc józsef vizet éhgyomorra, mégse érzem,hogy elkéne mennem wc-re.Mindig,csak vasárnap tudok elmenni,amikor a programjaim nagy része lenne.
Hol lehet a gond???Segítenétek kiküszöbölni a hibát?
13/L
2010. dec. 26. 19:42
1/3 anonim válasza:
Egyél több rostos ételt, magvakat. Pl. zabpehely, lenmag, joghurtba keverve, vagy magában 1-2 marékkal naponta. A tészták, meg a többi, amiket eszel, székrekedést okozhatnak. Csak 1 kis orvosi szakirodalom.:) (meg állandó fogyókúra) Ja, és igyekezz minél többet mozogni! Tornázz, fuss, bicajozz. Ezek is mind segítenek.
2/3 anonim válasza:
Mennyire vagy ideges/stresszes típus? Mert én 16 éves vagyok és kb. 4 hónapja ugyan ez a bajom. Pedig én mozgok is rendesen, rostosakat is eszek, eleget iszok. Azt olvastam a neten, hogy a sok stressz is okoz ilyet, és nálam tuti ez is okozza, mert nem szedek semmi hashajtót vagy ilyesmit, és hétvégén, vagy most a téli szünetben is minden nap van székletem, mert én a suli miatt szoktam nagyon stresszes lenni. Szóval nem lehet, hogy ez a baj?
3/3 A kérdező kommentje:
A suli miatt valóban stresszelek, de viszont amikor suliba járok akkor a rendszeresség azt eredményezi hogy heti 2x eltudok menni.
2010. dec. 27. 16:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!