Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért különböznek a lúgosító...

Miért különböznek a lúgosító táblázatok felsorolásai?

Figyelt kérdés
2010. dec. 20. 21:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Miben más ?"

A gyomrunk 2-es Ph értékű sósavat választ ki, mivel a fehérjék emésztését végző enzim csak ilyen körülmények között működik. Ezt a savat a nyombél semlegesíti. Ezért a bevitt étel pH értéke befolyásolhatja az emésztést. A túl sok gyomorsav némi lúggal (szódabikarbóna) semlegesíthető, mint ahogy az sem véletlen, hogy nehezebb ételekhez jól esik egy kis savanyúság.

De mivel a gyomorból kifelé menet gyakorlatilag minden kiegyenlítődik, ezért ez biztos teljesen más, mint a manapság divatos lúgosítás, amely a vér és egyéb testnedvek pH értékének pufferelése miatt aggódik. Hogy erre hogyan hatnak a bevitt ételek, azt viszont senki nem mondja meg.

2010. dec. 26. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!