Miért különböznek a lúgosító táblázatok felsorolásai?
Mert sokan elég tájékozatlanok, beleértve a magazinok cikkeit is!
A legerősebb lúgosító élelmiszer a nyers állapotú levelek: pl: petrzselyem, zellerlevék, saláta, kelkáposzta, stb bármi ami tele van klorofillal.
Enyhén lúgosít nyers állapotban minden gumós zöldség és a gyümölcsök.
A gabonák, a tejtermékek, tojás, cukor, stb savasítanak, leginkább a hús.
Röviden ennyi a lényeg.
Több okból: egy mert a lúgosító ételek hatásai különböznek, van amelyik erősebben lúgosít, van amelyik kevésbé. Általában internetes honlapokon csak néhányat említenek meg, amiket összeszedtek néhány másik honlapról, vagy megkérdezték a körzeti orvost akinek hirtelen ennyi jutott eszébe.
Amúgy bármilyen meglepő van ilyen, hogy lúgosító és savasító étel, melyek fontos szerepet töltenek be életünkben, tekintve, hogy más kémiai hatást gyakorolnak a szervezetünkre. (Mesélnék, hogy az elektronfelvevő képesség melyiknél nagyobb, és ez hova vezet, de gyanítom, hogy ez a kutyát sem érdekli, másrészt benne van már a tízenévesek kémia könyvében is...)
Mindenesetre a témának érdemes utána olvasni, hogy hogyan is állítsunk össze étrendeket, de ezt lehetőleg könyvekből tegyük, azok ugyanis biztosabb források.(még ha meg is kell venni)
Aki meg azt hiszi hogy ez nem bizonyított dolog, az valószínűleg még életében nem olvasott szakirodalmat épp ezért bújjon el de gyorsan....
"Aki meg azt hiszi hogy ez nem bizonyított dolog, az valószínűleg még életében nem olvasott szakirodalmat épp ezért bújjon el de gyorsan.."
Én azt hiszem, hogy a manapság divatos lúgosítás-savasítás egy kamu. Ha tudsz releváns szakirodalmat, akkor ne csak utalgass rá, hanem jelöld meg pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!