Rengeteget iszom, mi lehet a baj?
Nagyon sok folyadékot fogyasztok, naponta kb 8 litert. Kiskorom óta így van sajnos. Emiatt az átlagnál többször járok WC-re, ami nemegyszer kellemetlen. Ha pedig "megvonom" magamtól az italt, szinte rosszul leszek.
Van valaki hasonló cipőben?
A 8 liter azért enyhe túlzás szerintem...Annyitól már igencsak felborult volna az ionháztartásod...
Ha nagy a folyadékszükségleted annak ellenére, hogy nem sokat mozogsz, emellett sűrűbben jársz WC-re, és gyakran éjjel is felkelsz,hogy kimenj, plusz aluszékony vagy, és fáradékonyabbnak is érzed magad, célszerű lenne vércukorvizsgálatot végezni, mert ezek a cukorbetegség tünetei is lehetnek akár.Ha viszont sokat mozogsz, sportolsz, normális lehet a nagyobb folyadékszükséglet.
Szia!
Ne haragudj meg a hasonlatért, de ha egy felnőtt csődör nyomtató ló 8 liter vizet megiszik, az jó. De ha ugyanezt a mennyiséget egy vékonyka kiscica vedeli be, akkor rég rossz. Lehet, hogy te magad tudod, hogy te fiú vagy e vagy leány, és 36 kg, vagy 120 kg, és dolgozol e vagy csak heverészel, de mi mindezt nem tudjuk, Zsuzsika.
Én pontosan így vagyok, napi 6-8 liter fekete teával, de nyáron van az 10-12 is. Ha utazom, akkor külön számolni kell, hogy mikor mennyit szabad inni. Ha nem iszom "eleget", akkor álmos leszek és rossz kedvű, meg megfájdul a fejem. Laborvizsgálaton voltam, és kutya bajom.
Egyébként engem ez nem zavar, teljesen jól elvagyok így.
Kedves kérdező!
Én napi 8 liter víztől állandóan a klotyón ülnék.
Tényleg durván annyi, pedig nem vagyok extrém :-) Lány vagyok, normális testalkattal és nem vagyok sportember. Egyébként nekem sem okoz különösebb zavart, nekem is mindig számolnom kell vele, ha utazom, meg többet pisilek...
Volt egy lakótársam, ő sem tudott inni, aztán azt csinálta, hogy egy üvegben mindig volt vele ital, így, ha látta, ivott belőle+látta, hogy mennyit kell innia még (pl egy kétliteres üveg esetén).
Kösz a válaszokat.
Cukorbetegségen kívül bármi más lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!