Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 25 kiló a súlyfeleslegem mit...

25 kiló a súlyfeleslegem mit tegyek, hogy végre megértsem LE KELL FOGYNOM?!

Figyelt kérdés
2010. dec. 11. 21:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy a sok NEM és KELL pont az ellentétes hatást váltja ki az embernél. Én egy alapvetően rendszeresen sportolni lusta, nasizós ember vagyok, és idén mégis lefogytam 15 kilót. Megbeszéltem magammal, hogy mi az miről le tudok mondani anélkül, hogy úgy érezném "elvettem" magamtól. Először is annyit kell megérteni, hogy TÜRELEM. Amit gyorsan adunk le, az úgyis visszajön "kamatostul". Én 1 évet adtam magamnak - 20 kilóra, és kb. annyi is lesz. Ahogy én csinálom: eszem 5x. Reggelikor és ebédkor rendesen jóllakom, és mindenképpen eszem édességet IS amennyi jólesik. Du. 2-3 körül még valami "rendesebb" kaját, de már nem túl sokat, pl. 1 szendvicset, de utána már csakis zöldséget vagy gyümölcsöt, de abból nincs korlátozás. Azért lefekvéskor olykor korog a gyomrom, de innen tudom, hogy jól csináltam :) Tehát, ez semmi különös módszer. Pár nap alatt elmúlik így az ember szénhidrátfüggősége, sokkal kevesebbet kíván enni, és az édesség sem létfontosságú egy idő után. 2 tejeskávét is szoktam inni - anyagcsere gyorsításra is jó. Valamint: jó időben sétálok a gyerekekkel, ez rengeteget segít! Amennyi kényelmes fél órától 2 óráig, ahogy alakul. Ez télen nem az igazi, akkor muszáj valami tornás dvd, min. 20 perc naponta-2naponta. És fantasztikus érzés, hogy mennyi energiája lesz az embernek a mínusz kilókkal! A sok-sok bókról már nem is beszélve :)

Sok sikert, majd számolj be hogy alakulsz!

2010. dec. 18. 14:13
 12/13 anonim válasza:

Első sorban arra jöjj rá mozogni, kell! És találd meg neked mi a jó!

Én a gyalogláson kívül csak a súlyzózást szeretem. Viszont szeretek túrázni akár 60Km-et is egy nap. Az a baj hogy ilyen hidegben azért én sem megyek ki.

"Nehéz mozgás, folyton fájó lábak, fulladás pici séta után, fáradtság." - ez nem a túlsúly miatt van. Ötven alatt főleg nem, hanem az edzetlenség miatt. Esetleg ha valaki koporsószeget szív az is okozhatja. Én mindig túl súlyos voltam. Endomorph alkatú vagyok. Óda kell figyelnem arra mennyi kalóriát, visszek be. Sajnos egy három negyed évig ezt nem tettem meg. Meg lett az eredménye. Elhagytam a cukros innivalókat, még a narancs julice-t is, mert kiderült az is tele van igaz természetes cukorral. És most nem 2,5 Kg hízok, hanem havonta 2,5 Kg-t fogyok. Pedig néha még csokit is eszem. Azt mondják ennél gyorsabb fogyás több szempontból is egészségtelen.

És nagy butásság hogy a reggeli a legfotósabb étkezés mindenkinek. Én, ha ébredés után három órán belül eszek, biztosan rosszul leszek. Ha meg hat után nem eszek akkor meg már lefekvés előtt szédölgök. Nem hogy felkelés után, amikor ráadásul megint várhat a szervezetem három órát a szilárd tápanyag utánpótlásra. És mi van, azzal hogy az agy éjszaka több cukrot fogyaszt, mint nappal? Ha az ember nem fogyaszt kellő mennyiségű szénhidrátot, az nagyon meglátszik a szellemi tejesítő késségén.

Életemben egyszer lefogytam egy nyár alatt rengeteg mozgással. Akkor 24-es testtömegindex értékem volt. Viszont nem volt tarható, mert állandóan anyagcsere problémáim voltak. Évtizedeket éltem le 29-30 BMI-al, és kellő mozgással és semmi bajom nem volt vele.

A 24-es testömegindex-nél még az izmaimat is lefogytam. Csak hát a gyorsfogyásnak az lett az eredmény hogy másfél hónapig a fogyókúra után is fogytam. Még egy fél évig szenvedtem a 24 alatti BMI-el. De rá jöttem hogy ez butaság. Hivatalosan test zsír százalékszámítás alapján is a 179 centis magasságomhoz képest 15 kiló feleslegem volt mi előtt felszedtem volna ez a többletet, viszont most sem fogok tovább fogyni, mint amennyi akkor voltam. Viszont nekem elég volt csak a cukros innivalókat elhagyni és fogyok havonta min 2,5 kilót, már negyedik honapja.

2010. dec. 18. 19:59
 13/13 anonim ***** válasza:

Nekem is pont ennyi feleslegem van. És igen, szerintem is csak mértékletes evéssel és 2 naponta mozgással lehet szépen és egészségesen lefogyni.

4 éve, mikor 15 kg plusz volt rajtam, fél év alatt sikerült lefogynom, és az nagyon tetszett, hogy folyamatosan dícsértek, milyen jól nézek ki. Csak sajnos nehezen tudtam tartani a súlyomat és 2 év alatt lassan és alattomosan visszajött a 15, és még másfél év alatt 10 kg. Tehát 25 kg-nál tartok sajnos. De megvan bennem az elhatározás, hogy le kell fogyni. Mivel a párommal mindketten nagyon szeretünk finomakat enni és utána jót aludni, ez megnehezíti a dolgomat. A párom mondhatni testépítő (versenyekre ugyan nem jár, és persze nem akkora, mint a testépítők többsége, de jó izmos, rendesen ki van gyúrva minden izma), és amikor edz, látom, hogy a cél érdekében, hogy továbbra is izmos maradjon, keményen edz. Ez persze motivál, de hát egyedül ugye mégsem jó fogyózni. Ezért megkértem, hogy segítsen lefogyni. Megbeszéltük, hogy az édességeket ő továbbra is eheti, de ha lehet, ne előttem, mert megkívánnám. És azt is mondta, hogy eljön velem futni, meg segít tornázni, és edzeni. Ez szerintem így normális, mivel csak hátráltatna azzal, ha nem segít és előttem zabálja az édességet. És így legalább nem válik unalmassá a mozgás, együtt lehetünk még futás, edzés közben is.

2010. dec. 20. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!