Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Egy átbulizott hétvége után...

Egy átbulizott hétvége után mennyire kell aggódnom egy 45-ös GGT miatt?

Figyelt kérdés

A többi májenzimem teljesen normális, az össz. bilirubinom pedig 19-es volt.

Januárban kicsit zsíros volt a májam, és emiatt már ledobtam 5 kilót. 15 a cél egyébként.

Kéthetente, hetente, baráti összejöveteleken szoktam alkoholt fogyasztani.

Szerintetek?

tegnap 08:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igazából nekem nem féktelenül gond. Annyi, hogy nem 30 alatti, vagy körüli. Külföldi oldalak szinte mind rendre ezt az értékhatárt szabják meg
tegnap 15:53
 12/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
De ahhoz külföldi eredmény is kellene, nálunk más a mérési módszer is meg a ref. tartomány is. Amúgy a GGT önmagában nem szokott megnőni.
tegnap 16:06
 13/15 A kérdező kommentje:

Mármint van különbség iu/l és u/l között?

Hogy érted, hogy önmagában nem szokott? ALP, GOT, GPT - mind tökéletes volt.

tegnap 16:09
 14/15 Ypszilon1980 ***** válasza:

Így van, azok is emelkedettek lennének.

Igen van különbség a mértékegységek között, bár nálunk U/L van, de szerintem ennek egységesnek kellene lennie, viszont a tartomány már változhat. Ha nálunk 55 a tartomány maximuma és neked 45 a magyar, adott labor szerint, akkor nyilván nem magas, még alacsonyabb is, különben nem jön ki a matek. Hétvégente pár sör nem fogja megemelni, hacsak nincs eleve valami májkárosító tényező vagy májbetegséged, esetleg hasnyálmirigy.

tegnap 17:11
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a felvilágosítást!
tegnap 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!