Mik voltak nálad az epekövesség tünetei? Csak jelezne a testem, ha nagy a baj, nem?
Egy hónap múlvára kaptam időpontot hasi uh-ra, és vérvételre. Soha, semmi egészségügyi bajom nem volt még, gondolhatjátok hogy be vagyok tojva...
Annyi az össz tünetem, hogy van némi diszkomfort a hasam jobb oldalán. Inkább fent, mint középen. Étkezés egyáltalán nem befolyásolja, tudok tőle pihenni és dolgozni. Nem folyamatos, alapvetően alig észrevehető.
Mit tudnék addig kezdeni magammal? Mindig is igyekeztem kiegyensúlyozottan enni, sok rosttal, zöldséggel, szóval ezen nem tudok változtatni.
A műtéttől értelemszerűen ugyancsak rettegek. Ha nem is annyira a műtéttől, inkább a következményeitől.
Köszönöm 💕
A kislanyomnak 3 hete volt key hold epemutete.
Tunetei: rettento eros gorcsos fajdalom a borda alatt, rosszullet a zsiros etelektol, felfujodas. Mar egesz jol van. Lehajolni is tud mar, de meg nehany hetig nem emelhet es zsirmentes dieta.
Akkor még nem is biztos, hogy epeköved van?
Nekem volt, kivették az epehólyagot, semmi extra, hétfőn műtöttek, csütörtökön mentem dolgozni. Ettől a részétől nem kell félni.
Kaja: Kezd el írni, hogy miket eszel és figyeld, hogy mire, hogyan reagál a tested. Mitől puffadsz, vagy melyik étel elfogyasztása után van diszkomfort érzeted.
Köszi, hogy írtatok!
Nem, egyelőre nem biztos. A háziorvosom belgyógyász, végignyomkodott, de mindent negatívnak talált. Különösebben nem zaklatta fel magát, de azért tovább küldött, mert egy kis fertőzésen, és ezen kívül más tippje nincs.
Igazából standard dolgoktól puffadok csak (tojás, káposzta, hüvelyesek). A diszkomfort teljesen független ezektől, üres gyomornál ugyanúgy jelen tud lenni. Furcsa.
Kerdezo, a kislanyom erezte is a kovet, nyomta ot a borda alatt es kimutatta az ultrahang is.
Mara mar ez egy rutinmutet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!