Mitől lehet, hogy be-be szurkál a mellkasam, vagy is nem igazán tudom mert olyan mint ha a csontom szurkálna. Lehet ez attól is hogy rossz a test tartásom vagy éjszaka nem fekszek megfelelő pozícióban?
Igen, ezektől is lehet. Egyébként a keletiek, akik értenek hozzá, azt mondják, az európai ember nem lélegzik, csak piheg. Ezzel arra utalnak, hogy mi alapból nem veszünk teljes lélegzetet (mert nem is tudjuk, milyen a teljes lélegzet) és a tüdő elégtelen munkájából meg az elégtelen oxigén-szén-dioxid-cseréből kifolyólag aztán egy sor mellkasi fájdalom, fejfájás és emésztési zavar lesz. Ezeket könyvekben meg a neten olvastam, mert nekem is volt olyan problémám, amiről te írsz, ráadásul évekig. Fizikai elváltozás nélkül. De azért menj csak el a tüdőgondozóba, nézess utána. A teljes lélegzetről szerintem most nem tudok neked mindent leírni, hogy hogy kell csinálni, mert két éve, hogy olvastam, azóta ösztönös... a lényege, hogy nem csak a mellkasba szívunk levegőt, hanem az egész tüdőbe, azaz legelőször a köldök alatti részt töltjük ki, majd innen haladunk felfelé. Ez Shirley Trickett - Csak semmi pánik! c. könyvében van talán a legrészletesebben leírva, de keress rá a google-ben. A legfontosabb, hogy kevésbé lélegezzünk a kulcscsont környékére, inkább a köldök környéke mozogjon, ill. érdemes kipróbálni a légzés köré összpontosuló jógagyakorlatokat is. Tudom, mert én is próbáltam és nekem is jót tett. Meg a csí-kung is ugyanilyen jó lehet.
...Azt, hogy asztmás vagy, csak most olvasom... akkor valószínűleg ez is közrejátszik. De azok, amiket leírtam, ezen is segíthetnek. Amúgy: Rüdiger Dahlke - A betegség, mint szimbólum (A pszichoszomatika kézikönyve) - szerintem kukkants bele. Scannelt formában lehet, hogy még a neten is megtalálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!