Rezidens orvos vagyok és utálom a munkám. Kikészít a
közhangulat, ami a kórházon belül van. Itt akarom
hagyni, de tartok a jövőtől. Mit tanácsoltok?
Figyelt kérdés
5 év lenne a szakképzés. 2 hónapja dolgozom itt, és a kollégák már áskálódtak ellenem a főnöknél, aki borzasztó hangulatember, és aznap épp szörnyű passzban volt, szóval hatalmas lecseszést kaptam mindenki előtt - nagyrészt jogtalanul. A főorvosok állandóan egymásra mutogatnak, le van terhelve mindenki, olyan, mintha valami vesztőhelyre járnék be minden nap. Éjjel nem tudok rendesen aludni, reggelente gyomorgörccsel ébredek. 2-3 éven belül családot szeretnénk a vőlegényemmel, de rettegek, hogy addigra nagyon kikészülök. Viszont orvosi végzettséggel szakvizsga nélkül kb. csak kórházban lehet elhelyezkedni, korlátozottak a lehetőségeim. Valakinek van bármi ötlete? Mernétek itt hagyni az egészet?
Tanulj nyelvet. Az orvos jó szakma, és konvertibilis a tudásod.
De legalább munkahelyet érdemes váltani, ha országot nem is.
Hogy jön ahhoz bármilyen főorvos, hogy egy felnőtt embert nyilvánosan megalázzon???
nov. 8. 09:05
2/11 anonim válasza:
Menj el gyári munkásnak.
nov. 8. 09:10
3/11 anonim válasza:
A munkával is gondod van, vagy csak a környezettel? Mert leírás alapján nem az orvoslással van bajod, hanem a kollégáiddal. Ilyen esetben munkahelyváltás megoldhatja a gondod.
nov. 8. 10:00
4/11 anonim válasza:
Ha utálod a munkád,akkor miért csinálod?Lehet váltani!Ha folytatod,akkor sajnálom a leendő betegeidet.
nov. 8. 10:02
5/11 anonim válasza:
Hozzátok előre a családalapítást.
nov. 8. 10:10
6/11 anonim válasza:
Én védőnőnek tanultam, az első perctől kezdve utáltam a munkakörnyezetet, meg az okoskodó kollégákat, vagy lenéző anyukákat (nem szültél, mit magyarázol - és társai).
Kéthónapot dolgoztam a szakmában, aztán elmentem bébiszitternek :D - 1,5x fizetésért mellesleg, mint védőnőként kapnék.
Azóta már állatgondozó vagyok, mert elvégeztem egy képzést, és ezt szeretem.
nov. 8. 10:59
7/11 anonim válasza:
Üdv a mai eü-ben. Eddig külföldön éltél vagy nagyon egészséges voltál, esetleg soha nem olvastál fórumokat? Egyem a szíved, édes kis naíva.
Vagy kiállsz magadért és ráborítod az asztalt a többiekre, és ezalatt a felettesedet is értem, vagy felhagysz ezzel a szakkal. Harmadik lehetőség nincsen.
nov. 8. 11:13
8/11 anonim válasza:
Ha nem vállalkozó leszel hanem munkahelyi beosztott bárhová mész kollégáid és főnökeid lesznek akikhez alkalmazkodni kell.
nov. 8. 11:21
9/11 anonim válasza:
Azért baromira nem mindegy, milyen környezetben dolgozik az ember. 8 éve vagyok orvos, 3 munkahelyem volt. Ebből egy emberileg volt katasztrófa, egy szakmailag, de azért barátokat találtam mindenhol. Most viszont olyan helyen dolgozom, ahová tényleg szeretek bejárni. Csodás főnököm van, csodás kollégáim, a szakmai színvonal sem egy kalap fos. Szóval szerintem igen is különbséget kell tenni, hogy valaki magát az orvoslást utálja, vagy csak a körülményeket…
nov. 8. 11:47
10/11 anonim válasza:
Az egyetem teljesen más képet ad arról, hogy mi vár majd rád ténylegesen a valóságban. Hiába ezernyi gyakorlat, ezerféle kórházban, ezerféle osztályon. Nem tudsz belelátni ennyiből. Sokan vannak akik elvégzik aztán mikor dolgozni kezdenek akkor koppannak.
Én is elvégeztem az orvosit, sajnos miután kikerültem diplomával a kezemből teljesen más világ várt rám, mint a gyakorlatok alatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!