Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A hidegre lehet valaki "allerg...

A hidegre lehet valaki "allergiás" vagy túlérzékeny? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Úgy értem: nyáron úgy májustól szeptember, meleg szeptember esetén októberig, nem szokott semmi náthám vagy semmi légúti bajom lenni. Nyáron a 35, 40 fokban kiválóan érzem magam, én végképp nem szenvedek sosem a melegtől. Nem lakok légkondis lakásban sem. Rengeteget vagyok a napon, napozok is olyankor, a szomszédom mondta is nyáron, hogy nem tudja miből vagyok, hogy 39 fokban nem kapok hőgutát úgy, hogy a napon a napozóágyon olvasok vagy zenét hallgatok.

Ellenben ahogy bejön az első hideg, amire már ruhát vagy ruhákat is fel kell venni, megérzem a hideg szelet, rögtön lebetegszem és tüsszögök, folyik az orom, és sajnos olyankor torokgyulladás, arcüreggyulladás is elér, ritkán lázzal, gyengeséggel. A hideg érzetétől is rosszul vagyok, így befűtök 25-27 fokra itthon és úgy érzem jól magam. Télen melón kívül ki sem mozdulok, annyira nehezen viselem a hideget és az érzetét, főleg az orrfolyást, a maró érzését a hidegnek, amitől a lábam viszket is és kitarjagosodik még nadrágon keresztül is.

Egyéb: orvosnál voltam, vérkép negatív, karidológia negatív, és vérnyomás, cukor, egyebek is normálisak.

Ismerősöm azt mondta, hogy biztos rossz a keringésem, de az lehetetlen, mert ha rossz lenne, szerintem 40 fokban a tűző napon engem holtan vittek volna el a mentők a nyáron a napozóágyról, ugyanis nem 2 percet, hanem órákat töltök el a napon. Nekem az a felüdülés, lehet egy afrikai ember is csettintene erre.

Lehet ez allergia a hidegre vagy túlérzékeny vagyok, esetleg valami idegrendszeri oka lehet?

okt. 26. 21:17
 1/7 A kérdező kommentje:
Egy dolgot lehagytam, idegrendszeri ok: enyhe epilepsziám az van, de nem szedek rá semmit, mert reflexes rohamok, vagyis ha nincs inger és el tudom kerülni, nincs rohamom. Ez általában elkerülhető.
okt. 26. 21:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ebben semmi különös. Ne kombinálj feleslegesen, felöltözöl, oszt jónapot.
okt. 26. 21:29
 3/7 anonim ***** válasza:
59%
Én is érzékeny vagyok a hidegre és minden bajom van tőle, hiába öltözök be mint egy eszkimó, akkor is. Viszont nem pitschogtam a nyási meleg miatt.
okt. 26. 21:40
 4/7 anonim ***** válasza:
64%

Hogyne lehetne.

5 éve úgy átfáztam egy jó ismerősömnek köszönhetően egy hideg hajnali hazasétálás közepette,.

Kis híján tüdőgyulladást kaptam de ez még hagyján mert elfagytak a kis erek a bőröm alatt és azóta hideg vízben még nyáron sem tudok fürdeni,no meg a hűtő ajtót nem nyithatom magamra mert megcsap belőle hideg levegő és le akar fagyni mindenem olyan szinten hogy hajszárítóval meg melegítő párnával kell visszamelegítenem a testemet.

Hiába öltözök fel mikor belső fázásom lett egy életre.

Orvos megmondta hogy még így az 50 év alatt mióta Ő dolgozik így nem látott átfagyva embert mint én velem lett.

okt. 26. 21:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Az immunrendszered is rendben van?
okt. 26. 22:23
 6/7 A kérdező kommentje:
4. Az aztán nem semmi! Lehet akkor nálam is átfázás lehet az oka, én meg 1 évig hideg házban laktam és 2 telet töltöttem ott :/ 11 fokos szobában aludtam 3 takaróval.
okt. 26. 22:25
 7/7 A kérdező kommentje:
5. Igen, mint írtam nyáron akkor se leszek beteg ha körbenyalom a WC csészét. Persze ne értsd szó szerint :DD De nem vagyok óvatos úgy értem, tehát lazán eszek buszus, vonatos kézzel, mégsem vagyok beteg, viszont ősszel és télen bármit teszek, minden bajom van.
okt. 26. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!