Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A 14 éves öcsémnek undorító,...

A 14 éves öcsémnek undorító, büdös, lábszaga van. Ez mitől lehet ha nem gomba okozza? Sprandi cipő okozhat ilyet?

Figyelt kérdés

Panellakásban lakunk, kicsi előszoba van és rendszerint ott vesszük le a cipőnket. Ha az öcsém jön suliból szintén ott veszi le és az a baj amilyen közel a konyha, eláraszt mindent az a büdös lábszag. Olyankor ha ennék, tuti elhánynám magam. A szobámba csukott ajtó mellett is bejön valamennyire, és légfrissítőt is használok már. A cipője meg halál büdös, légmentesen záródó kukazsákba csomagolja, ennyit megtesz, mert nem akarja, hogy kihaljunk tőle. Elvileg nem bőrgomba, de ha nem az akkor mitől lehet ilyen lábszagú?

Nekem lány létemre még sosem volt lábszagom vagy ha volt is, alig érezhető, de semmiképp sem ilyen halál büdös mint az övé. A szobájába mindig nyitva az ablak, még a hidegben is és néha már fázom, mert hűti ki a lakást. Anyu dolgozik, ő nem foglalkozik ezzel, mintha nem is érezné, őt nem érdekli. Szerinte 14 évesen már megtanulta mi a higiénia, de hiába mossa, csak egyre büdösebb. A cipő is okozhat ilyet nem? Jelenleg sprandit hord.

okt. 22. 21:45
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:
Nem túlzok, tényleg halál büdös a lába. Ő is érzi magának persze mert egész nap nyitva az ablak nála ha itthon van, még éjszakára is résre nyitva hagyja, amivel csak a baj az, hogy hűti a lakást kifelé én meg fázok ha hideg van. Nem tudom mit csinálhat rosszul, de most is fürdött és csak idő kérdése még megint nyomot nem hagy maga után, mert még a padló is büdös ahol végig megy. Domestossal törlök fel minden nap.
okt. 23. 21:07
 22/50 anonim ***** válasza:
Nézd meg, hogy rendesen megmossa-e a lábát. Az igaz, hogy a kamasz fiúknak gyakran büdi a lábuk, de nem ennyire. Ha megmossa szappannal rendesen a lábujjak közét is, meg is törli szárazra, mégis ennyire büdös, akkor el kellene menni orvoshoz.
okt. 23. 21:13
 23/50 anonim ***** válasza:
Borzasztó! Muszáj lenne orvoshoz menjen! Ő is szenved! Télen mit csináltok, hogy szellőztettek?
okt. 23. 21:14
 24/50 A kérdező kommentje:
A lábujjai között csípi azt mondja, és közte ilyen hasadások vannak a lábujjai között mintha fel lenne ázva.
okt. 23. 21:26
 25/50 anonim ***** válasza:
Erősen gombás a lába. A hasadások is attól vannak, meg a felázott szerű bőr. Ne csodáld, ha büdös! Menjen orvoshoz. Lehet, hogy a háziorvos is tud felírni rá való gyógyszert. A cipőjét formalinnal tudjátok fertőtleníteni, ahogy korábban írtam.
okt. 23. 21:34
 26/50 anonim ***** válasza:

Hú az nagyon súlyos gomba jele, az már amikor a bőr berepedezik, az már nagyon elhanyagolt állapotú gomba. Ha fehér a talpa mintha liszt lenne rajta az már a “mokasszintalp” nevű jelenség, kronikus fertőzés!

Vigyázz mert ez a gomba nagyon ragályos és átterjedhet a körmökre is! Az először fehérfoltos lesz, majd sárgás, es végül leválik az egész!

Tudom mert az exemnek ez volt.

Nem elég rá a vény nélkül kapható krém, szájon át szedhető tabletta is kell!

okt. 23. 21:36
 27/50 A kérdező kommentje:
Elzavarom orvoshoz ez biztos!! Ha más nem elrángatom... Ez így nem fog maradni, mert nekem sosem büdös a lábam és nem szeretném ha átadná. A fürdőt előbb domestossal átsikáltam!
okt. 23. 21:38
 28/50 anonim ***** válasza:
Szegény gyerek! Nem az ő hibája, ha 14 évesen nem tud ilyeneket. Szóval, csak kedvesen...
okt. 23. 21:46
 29/50 anonim ***** válasza:

Én a gombás lábú exemmel szakítottam (megcsalt különben masba volt szerelmes) de elkaptam tőle a gombát, 8 hónapja szakítottunk még mindig kezelem, kentem rá egy tubus lamisilt, több tubus Canestent,vegül vagy 4 tubus Dactart, most utoljára Terbinaffint kentem rá, enyhült es ritkult a viszketés, de mèg előjön. Pedig ehhez a terbinaffinhez nagy reményt fűztem, mert azt írta, hogy a gomba szaporodásához szükséges enzimet hatástalanítja. De látom gyógyszer kell csak cikinek érzem orvoshoz menni.

Külső nyoma nálam nincs a fertőzésnek, nekem nem büdös a lábam, de néha megviszket, kb minden 2-ik 3 ik nap.

Tavaly szakítás előtt 3 körmöm vált le, de szerencsére csak a felső réteg, egy alsó vékony megmaradt.

Kérleltem kezelje magát de kiabált, hogy nem gomba, neki száraz a talpa ennyi es ne sértegessem!

Neki fehér volt a talpa, a rengeteg hámló bőrrel rajta olyan csipkézettnek tűnt és voltak véres repedések is időnként a talpán, es rettenetesen vakarta, viszketett neki, hogy vicsorgott es fente hozzá a szőnyegeimhez, ahova érte, úgy kaparta, hogy odafente mindenhez, gyapjúszőnyeghez mindenhova. Végül új szőnyegeket vettem, szakítás után, amit megtartottam azt kimostam mosógéppel, azok kisebbek voltak.

Plusz azóta kínlódom, kezelem magam, zokniba járok itthon, hogy ne terjesszem. 8 hónapja kínlódom, pedig nekem negyedannyira se viszket úgy mint neki.

Elképesztő, hogy egy ilyen igénytelen emberrel jártam!

okt. 23. 21:48
 30/50 anonim ***** válasza:
Sztem nem olyan gyakori a gomba, bár könnyen el lehet kapni sajna nekem is sikerült de egy het uzán eltünt. A cipő viszont lehet könnyen büdösödő....
okt. 23. 22:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!