Vértesztben a glükóz jelenti a cukrot?
Glükóz (éhgyomri,0 perces vércukor) - plazma - 5.2
Ez azt jelenti nem vagyok cukorbeteg? nutellát eszek magába, kólát iszok minden nap, stb.
Az éhgyomri glükóz (=vércukor) az csak egy jellemző értéke a cukoranyagcserének, inzulinrezisztencia vagy akár cukorbetegség is kialakulhat úgy, hogy az éhgyomri vércukor normális, és a kórós értékek csak a cukorterhelésen jelennek meg.
Nutella, kóla, más magas cukortartalmú vagy magas glikémiás indexű ételek rendszeres nagymennyiségű fogyasztása könnyen vezethet cukorbetegséghez, küönösen hamar akkor, ha ezt a tévé vagy számítógép előtt ülve teszi az illető.
36 vagyok, megmondom őszintén azt hittem már ezer éve cukros vagyok és nem mertem vele foglalkozni
Van, hogy 2 nap alatt bevágok egy üveg nutellát
lehet, hogy rossz a teszt? mondjuk előtte pár napig nem ettem annyi cukrot attól még kimutatja?
akkor milyen tesztet csináljak ami pontosan kimutatja a vércukorszintet?
Megboldogult édesapámnak volt ilyen eszköze mert cukros volt, 2 éve kipróbáltam de ilyen tesztcsíkos valami volt amit tuti nem jól csináltam de az 5.9-et mutatott
Egyébként próbaszerűen csináltam olyat, hogy napokig nem ettem szinte semmi cukrot, se kávéba, se süteményt, se semmit
Ha súlyosan cukros az ember akkor az állandóan kívánja nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!