Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Vértesztben a glükóz jelenti...

Vértesztben a glükóz jelenti a cukrot?

Figyelt kérdés

Glükóz (éhgyomri,0 perces vércukor) - plazma - 5.2

Ez azt jelenti nem vagyok cukorbeteg? nutellát eszek magába, kólát iszok minden nap, stb.

okt. 17. 22:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
ez jó érték de állj le ha jót akarsz!
okt. 17. 22:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az éhgyomri glükóz (=vércukor) az csak egy jellemző értéke a cukoranyagcserének, inzulinrezisztencia vagy akár cukorbetegség is kialakulhat úgy, hogy az éhgyomri vércukor normális, és a kórós értékek csak a cukorterhelésen jelennek meg.

Nutella, kóla, más magas cukortartalmú vagy magas glikémiás indexű ételek rendszeres nagymennyiségű fogyasztása könnyen vezethet cukorbetegséghez, küönösen hamar akkor, ha ezt a tévé vagy számítógép előtt ülve teszi az illető.

okt. 17. 22:37
 3/10 A kérdező kommentje:

36 vagyok, megmondom őszintén azt hittem már ezer éve cukros vagyok és nem mertem vele foglalkozni

Van, hogy 2 nap alatt bevágok egy üveg nutellát

lehet, hogy rossz a teszt? mondjuk előtte pár napig nem ettem annyi cukrot attól még kimutatja?

okt. 17. 22:40
 4/10 A kérdező kommentje:

akkor milyen tesztet csináljak ami pontosan kimutatja a vércukorszintet?

okt. 17. 22:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Beutal a háziorvos vérvételre. Bár nekem endokrinológus adott beutalót OGTT-re.
okt. 17. 22:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb a terheléses cukor és inzulin vizsgálat. Sajna erre nem tud háziorvos beutalni, ő csak terheléses cukor (glükóz) vizsgálatot tud. Az inzulint azt nem. Azért, mert az inzulin görbe előbb jelzi, ha baj van, mint a cukor görbe. olyankor még sokszor lehet diétával megfordítani a dolgot és nem gyógyszerezni.
okt. 18. 00:38
 7/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
64%
Ha tünetek nincsenek, vagy egyéb olyan állapot nincs ami cukorbetegségre hajlamosít, önmagában nem indokolja a sok nutella evés és kóla sem a cukorbetegséget, sem a terheléses cukor/inzulin vizsgálatot. Erre lehet otthon használni vércukormérőt, csak akkor evés előtt, után, 2 órával utána kell méregetni, ha azok jó értékek, akkor nincs gond.
okt. 18. 07:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Megboldogult édesapámnak volt ilyen eszköze mert cukros volt, 2 éve kipróbáltam de ilyen tesztcsíkos valami volt amit tuti nem jól csináltam de az 5.9-et mutatott

Egyébként próbaszerűen csináltam olyat, hogy napokig nem ettem szinte semmi cukrot, se kávéba, se süteményt, se semmit

Ha súlyosan cukros az ember akkor az állandóan kívánja nem?

okt. 22. 14:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Amúgy kis megjegyzés, nekem az éhomi 5.4 volt, 2 hét múlva bevittek kórházba 27.8-cal (úgy h akkor három napja nem ettem semmit mert szarul voltam). Szóval óvatosan a nutellával meg a colával. Hidd el, nem akarod megkockáztatni magadnak, hogy diabéteszes legyél
okt. 22. 14:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Az durva. Nézek eszközt amivel lemérhetem itthon magamnak de kb. mindegyiknél van olyan értékelés, hogy nem megbízhatóak, többet mutatnak mint a valóság
okt. 22. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!